به گفته جواد کاظمیتبار، درباره مبارزه با پولشویی در کشور ما اتفاق نظر وجود دارد؛ چراکه همه از هر فکر و اندیشهای، آن را ابزاری در دست مجرمان و مفسدان اقتصادی میدانند.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، جواد کاظمیتبار، مشاور شرکت داداه کاوان هوشمند توسن درباره اهمیت ملی و بینالمللی موضوع مبارزه با پولشویی و همکاری با FATF اظهار کرد: کشور ما واقعا میخواهد با پولشویی مبارزه کند؛ چون مبارزه با پولشویی یعنی مبارزه با فساد و در این مورد در کشور ما هیچکسی تردیدی ندارد، چراکه پولشویی ابزار افراد مجرم، قاچاقچی و کلاهبردار است. نکتهای که وجود دارد این است که بدانیم FATF چه جور سازمانی است و چرا باید حرفهایش شنیدهشود. اگر FATF کشوری را به عنوان غیرهمکار معرفی کند تقریبا امکان مبادلات تجاری و اقتصادی و مالی با آن کشور به صفر خواهد رسید. پس اگر کشوری به فکر شریانهای مالی بینالمللی هست باید توصیههای این سازمان را عملی کند.
وی افزود: بدون شک در مورد نحوه این همکاری، دغدغههایی وجود دارد مثلا FATF میگوید شما باید اطلاعات پروندههای پولشویی کشورتان را با کشورهای دیگر به اشتراک بگذارید. قاعدتا هر کشوری در مورد درز اطلاعات سرزمین خود حساس است و همه کشورها در مورد اطلاعات آب و خاکشان غیرت دارند. این مسئله در همه دنیا وجود دارد و خاص کشور ما نیست و در همه کشورهایی که با FATF همکاری میکنند و در آن عضوند صادق است. لذا نحوه مدیریت این مسئله و تبادل با دیگر کشورها مهم است که اگر بخواهیم در این مورد با FATF همکاری داشتهباشیم باید با احتیاط برخورد کنیم، مثلا در مواردی ممکن است مسئله امنیت ملی مطرح باشد و باید موضوع را مهندسی کنیم.
کاظمیتبار تاکید کرد: اینها قابل انجام است و اصلا صفر و یک نیست. اینطور نیست که بگوییم کلا قید FATF را بزنیم. میتوان به توصیههای آن تا جایی که بتوان از آن نمره قبولی گرفت گوش سپرد و در عین حال به امنیت ملی کشور نیز خدشهای وارد نکرد. احتمالا وقتی قوانین FATF را مینوشته اند در ذهنشان بوده است که درباره مسائل مربوط به امنیت از سوی همه کشورها شاهد مقاومت خواهندبود و این مسئله را در تدوین مقرراتشان لحاظ کردهاند. ضمن اینکه هیچ کسی از FATF نمره کامل نمیگیرد. ممکن است شما در برخی توصیهها خوب عمل کنید و در برخی ضعیفتر باشید، ولی در نهایت نمره قبولی بگیرد.
وی درباره نظارتهایی که بر روی نرمافزارهای ضدپولشویی در کشور وجود دارد، گفت: نظارتها با حضور مهندسان فنی انجام میشود تا اطلاعات لازم برای اداره مبارزه با پولشویی ارسال شود و نه اطلاعات اضافهتر تا اجرای این نرمافزارها در بستری امن و طبق استانداردهای بانک مرکزی اتفاق بیفتد. نکته مهم این است که صفر تا صد AML ۲.۰ که یک سامانه ضدپولشویی است توسط فرزندان همین آب و خاک در کشور خودمان نوشته و تهیه شدهاست. همه آنها قلبشان برای ایران میتپد و نسبت به کشورشان دغدغه دارند. نباید فکر کنیم که فقط یک گروه خاص در کشورمان نسبت به کیان ایران دغدغه دارند؛ زیرا این موضوع برای همه ما مهم است. خارج شدن از لیست سیاه FATF راه حضور موفق در بازارهای جهانی است که امیدواریم اتفاق بیفتد.