پس از اختلال در دسترسی به اینترنت، حالا نوبت به قطع شدن دسترسی به ویپیانها رسیده است.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، حدود یک ماه از اختلال در اینترنت کشور و
فیلترینگ شبکههای اجتماعی خارجی میگذرد و بهتازگی دسترسی به تقریبا تمام ابزارهای تغییردهنده IP غیرممکن شده است. این اتفاق درست در روزی رخ میدهد که وزارت ارتباطات تاکید کرده بود تمام محدودیتهای بینالمللی به جز دو اپلیکیشن (واتساپ و اینستاگرام) برداشته شدهاند.
پس از فیلتر حدود ۲۰ پلتفرم پیامرسان، شبکه اجتماعی و حتی بازی موبایلی در یک ماه اخیر، روند مسدودسازی
VPNها امروز به اوج خود رسید تا جایی که در حال حاضر تقریبا تمام این ابزارها مسدود شدهاند. نکته قابل توجه اینجاست که وزارت ارتباطات امروز برای دومین بار در ۱۰ روز اخیر تاکید کرده بود که تمام محدودیتهای اینترنت برداشته شدهاند به جز دو اپلیکیشن واتساپ و اینستاگرام.
با این حال مسدود شدن چنین پلتفرمهای پرطرفداری در یک ماه گذشته باعث شده تا بر اساس گزارشهای بینالمللی، دامنه جستجوی کاربران ایرانی برای دریافت VPN یک رکورد تاریخی و افزایشی سههزار درصدی را ثبت کند.
مشخص نیست روند مسدود سازی VPNها تا کجا میتواند ادامه داشته باشد. تصور تصمیمگیران مبنی بر اینکه «شبکه ملی اطلاعات» مشغول کار است و اپلیکیشنهای ایرانی بدون اختلال در حال سرویسدهی هستند، تصور خطرناکی است چراکه شرکتهای استارتآپی ایرانی برای ادامه فعالیت، رفع مشکلات و در نهایت توسعه نرمافزاری نیازمند ابزارهای مختلفی هستند که در حال حاضر بسیاری از آنها به دلیل تحریم/فیلتر از دسترس خارج شدهاند. روند مسدودسازی ابزارهای تغییردهنده IP، امروز بیش از هر چیز آینده همین شرکتهای ایرانی را تهدید میکند. البته با توجه به گزارشهای صنفی و زیانهای روزانه ۵۰ الی ۵۰۰ میلیون تومانی بسیاری از همین استارتآپها، مشخص نیست چقدر از آینده هر یک از شرکتها با وضع موجود باقی مانده است.