دیجیاتو: وزیر ارتباطات گفت بسیاری از تجهیزات اینترنت نسل چهارم در کشور ما ساخت کشور چین است و در توسعه نسل پنجم نیز با چین همکاری داریم.
به گزارش افتانا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت بسیاری از تجهیزات اینترنت نسل چهارم در کشور ما ساخت کشور چین بوده و طبیعی است که برای
اینترنت نسل پنجم هم بتوانیم از تجهیزات چینی استفاده کنیم.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به همکاریهای ایران و چین در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: «در سفر اخیر رئیسجمهور به چین، وزیر امور خارجه تفاهمنامه مشترکی را در حوزه نرمافزار، سختافزار و حوزههای فضایی با چین به امضا رساند که دارای بندهای مختلفی است و میتواند به توسعه کشورمان در این زمینه کمک کند.»
وی درباره گسترش اینترنت نسل پنجم، اضافه کرد: «بسیاری از تجهیزات اینترنت نسل چهارم در کشور ما چینی است و طبیعی است که برای اینترنت نسل پنجم هم بتوانیم از تجیزات چینی استفاده کنیم.»
گفتنی است در بند «د» از ضمایم شماره ۲ قرارداد ۲۵ساله همکاری ایران و چین که در سال گذشته حواشی و ابهامهایی در مورد آن وجود داشت، بخشی به اسم «همکاری در زمینه فناوری و ارتباطات و رادیو» بهچشم میخورد که در آن به توسعه نسل پنجم تلفن همراه اشاره شده بود. ناگفته نماند در بهمنماه سال گذشته نیز وزیر ارتباطات از ارتقای کیفیت اینترنت ثابت و نسل پنجم اینترنت همراه با کمک چین صحبت کرده بود. او در این زمینه گفت: «ما در همکاریهایی که با کشورهای مختلف ازجمله چین داریم، توسعه فناوریهای لازم برای هم حوزه 5G و هم کیفیتبخشی ارتباطات و اینترنت ثابت را در دستور کار قرار دادهایم.» خاطرنشان میشود وزیر ارتباطات چندی پیش همکاری با چین برای راهاندازی اینترنت ملی را شایعهای بیاساس دانست.
در تابستان سال گذشته برخی شرکتهای ایرانی توانسته بودند به توسعه ۵Gدر کشور بدون کمک از سایر کشورها دست پیدا کنند. آنها خواستار حمایتهای مالی برای ادامه راه خود شدند، اما بهنظر میرسد که توسعه این مسیر از سمت دولت، همکاریهای چین را لازم دارد و تولید بومی در این مسیر چندان در اولویت نیست.
برخی از کارشناسان این احتمال را میدهند که توسعه نسل پنجم تلفن همراه با کمک شرکتهای چینی نظیر هواوی در جریان است. هرچند هنوز هیچ چیزی در این مورد بهطور رسمی اعلام نشده؛ اما در توسعه نسل چهارم 4G این شرکت همکاریهای زیادی با ایران داشت. شایان ذکر است که تاکنون چندین کشور فعالیت شرکت
هواوی برای توسعه اینترنت «فایو جی» را به دلایل امنیتی در کشور خود ممنوع کردهاند.
از اکتبر سال ۲۰۲۲ تاکنون، بیش از ۲۳۰ اپراتور در سراسر جهان خدمات تجاری 5G را ارائه و درمجموع، فعالان این صنعت بیش از سه میلیون ایستگاه پایه 5G راهاندازی کردهاند که به بیش از ۷۰۰ میلیون مشترک خدمات ارائه میدهد. در ایران نیز ایرانسل و همراه اول از سالیان گذشته به عرضه ۵G در نقاط مختلف کشور دست زده و این دو اپراتور بیش از ۱۰۰ دکل ۵G در کشور احداث کردند.