محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه اتصالپذیری و ارتباطات، درباره حوزه توسعه فناوری گفت: یکی از اولویتهای ستاد، توسعه فناوریهای زیرساخت ارتباطی ازجمله ارتباطات سیار است که باید به سمت نسل پنجم (5G) البته مبتنی بر زیرساختهای نسل چهارم (4G) حرکت کنیم.
گامهای معاونت علمی بهسوی توسعه فناوریهای ارتباطی
8 مهر 1402 ساعت 10:50
محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه اتصالپذیری و ارتباطات، درباره حوزه توسعه فناوری گفت: یکی از اولویتهای ستاد، توسعه فناوریهای زیرساخت ارتباطی ازجمله ارتباطات سیار است که باید به سمت نسل پنجم (5G) البته مبتنی بر زیرساختهای نسل چهارم (4G) حرکت کنیم.
دبیر ستاد توسعه و فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات گفت: بالغ بر ۱۵ حوزه برای هوشمندسازی تصور میشود که از این میان توسعه خودروهای متصل و کشاورزی هوشمند در اولویت ما است.
محمد کرباسی با بیان اینکه ستاد توسعه اتصالپذیری و ارتباطات در حوزه توسعه فناوری سه اولویت دارد گفت: یکی از اولویتهای ستاد، توسعه فناوریهای زیرساخت ارتباطی ازجمله ارتباطات سیار است که باید به سمت نسل پنجم (5G) البته مبتنی بر زیرساختهای نسل چهارم (4G) حرکت کنیم. در چهار یا پنج سال آینده با توجه به روند پیشرفت تکنولوژی در سطح بینالمللی و پیشبینیهای بینالمللی در این حوزه هدف ما این است که در لایه دسترسی رادیویی و لایه هسته بتوانیم به سمت نسل پنجم حرکت کنیم.
وی با اشاره به لزوم زمانبندی و سرمایهگذاری برای رسیدن به اهداف ستاد گفت: برنامه مشخص ما این است که از ظرفیت اپراتورها و وزارت ICT استفاده کنیم یعنی از آنها بخواهیم در این حوزهها سرمایه گذاری کنند و ما هم تسهیل کننده و تشویق کننده باشیم تا شرکتهای دانش بنیان و مسئولان پژوهشی دانشگاهی فعالیتشان را در این فضا انجام دهند.
وی تصریح کرد: موضوع اپنلند (آزمایشگاه باز) هم یکی از حوزههایی است که در توسعه 5G میتواند کمککننده باشد زیرا با وجود چنین فضایی، نیاز نیست که راهحل توسعه فناوری را تنها از یک شرکت یا تأمینکننده جویا باشیم و با توجه به پروتکلهایی که در اپنلند وجود دارد میتوانیم از توانمندیهای داخلی کمک بگیریم و از خروج ارز تا جایی که امکان دارد جلوگیری کنیم.
کرباسی در ادامه به برنامههای ستاد برای افزایش سهم اقتصاد دیجیتال اشاره و تصریح کرد: فکر میکنم هر چقدر بتوانیم به سمت هوشمندسازی برویم و اتصال پذیری را در بخشهای مختلف در صنایع و کشاورزی و بهداشت و… توسعه دهیم، زیرساخت بسیار خوبی برای اقتصاد دیجیتال فراهم و مأموریت ما نیز انجام میشود.
وی در ادامه در خصوص توسعه فناوریهای مرتبط با ارتباطات گفت: هدف ما این است که در آینده نه چندان دور یعنی تا سه چهار سال آینده که به سمت نسل پنجم ارتباطات سیار میرویم در حوزه بومی سازی به نقطهای رسیدهباشیم که نهادهای حاکمیتی و اپراتورها مجاب شوند تا جای ممکن از ظرفیتهای داخلی استفاده کنند و این توانمندسازی و بومیسازی را به حداکثر ممکن برسانند.
کرباسی ادامه داد: در حوزه اتصالپذیری بحث دیگری که مورد تاکید و هدف ما است اینترنت اشیا است که دنبال این هستیم که بتوانیم حوزههای مختلف کاربرد اینترنت اشیا را شناسایی کنیم که خوشبختانه مطالعات خوبی در این زمینه انجام شده است.
کرباسی افزود: بالغ بر ۱۵ حوزه برای هوشمندسازی قابل تصور است که شامل شهر هوشمند، جاده هوشمند، کشاورزی هوشمند صنایع هوشمند و… میشود ازجمله اینها خودروی متصل و کشاورزی هوشمند است که این دو حوزه را به صورت مشخص در اولویت قرار دادیم و در صدد این هستیم که ظرفیتهای موجود در کشور را در این موضوعات و موانع قانونی آنها را شناسایی و نهادهای مرتبط را فعال کنیم تا در آینده نزدیک شاهد این باشیم که در این دو موضوع اتفاق مثبتی رقم بخورد. هر کدام از این حوزهها اگر به نتیجه برسد میتواند از نظر اقتصادی، سلامت و صرفهجویی در مصرف سوخت مفید باشد.
کد مطلب: 21413