کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تراشه‌ها سرنوشت‌ دنیا را رقم می‌زنند

سایه تجارت تراشه بر روابط چین و ژاپن

bloomberg , 13 شهريور 1403 ساعت 11:41

چین به ژاپن هشدار داد که در صورت ادامه محدودکردن فروش و خدمات تجهیزات تولید تراشه به شرکت‌های چینی در انتظار اقدامات تلافی‌جویانه اقتصادی شدید چین علیه توکیو باشد.


چین به ژاپن هشدار داد که در صورت ادامه محدودکردن فروش و خدمات تجهیزات تولید تراشه به شرکت‌های چینی در انتظار اقدامات تلافی‌جویانه اقتصادی شدید چین علیه توکیو باشد.
 
به گزارش افتانا، گفته می‌شود که مقامات ارشد چین بارها به همتایان ژاپنی اخطار دادند به محدودیت‌های فروش و ارائه خدمات تراشه، واکنش نشان خواهند داد.
 
مقامات ژاپنی به‌صورت محرمانه گفته‌اند که شرکت تویوتا موتورز یکی از نگرانی‌های خاص آنهاست، زیرا پکن در واکنش به محدودیت‌های جدید نیمه‌رسانا، ممکن است با قطع دسترسی ژاپن به مواد معدنی حیاتی که برای تولید خودرو ضروری هستند، دست به تلافی بزند.
 
تویوتا، یکی از مهم‌ترین شرکت‌های ژاپن است و در سیاست‌های تراشه‌های این کشور، عمیقا درگیر است که تا حدودی به دلیل سرمایه‌گذاری در  مراکز جدید تراشه‌ است که توسط شرکت TSMC  تایوان در کوماموتو، ساخته می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که مقامات ژاپنی درباره نگرانی‌های این شرکت به‌علاوه نگرانی‌های شرکت «توکیو الکترون» که صادراتش به چین، تحت تاثیر کنترل‌های جدید صادرات ژاپن قرار خواهد گرفت، ملاحظات جدی داشته باشند.
 
آمریکا در راستای تلاش برای محدود کردن پیشرفت چین در فناوری نیمه‌رسانا، ژاپن را تحت فشار قرار داده است تا محدودیت‌های بیشتری بر فروش ابزارهای پیشرفته ساخت تراشه شرکت‌هایی از جمله توکیو الکترون به چین اعمال کند. مقامات ارشد آمریکایی با همتایان ژاپنی خود بر روی استراتژی تضمین‌کننده تامین کافی مواد معدنی حیاتی، کار می‌کنند. به خصوص از زمانی که چین در سال گذشته محدودیت‌هایی را بر صادرات گالیوم، ژرمانیوم و گرافیت وضع کرد.
 
نگرانی درباره تویوتا سابقه تاریخی دارد. چین در سال ۲۰۱۰، صادرات عناصر خاکی نادر به ژاپن را پس از درگیری در آب‌های دریای چین شرقی که هر دو طرف ادعای مالکیت آن را داشتند، به طور موقت به حالت تعلیق درآورد. این اقدام، بخش الکترونیک ژاپن را شوکه کرد و عرضه جهانی آهنرباهای پرقدرت تولید شده در ژاپن با استفاده از این عناصر نادر وارداتی از چین را به خطر انداخت. توکیو از آن زمان تا کنون برای کاهش وابستگی خود به واردات عناصر خاکی نادر از چین، درجاتی از موفقیت را داشته است. پس از انتشار این گزارش، سهام شرکت‌های مرتبط با تراشه در ژاپن سقوط کرد. سهام توکیو الکترون حداکثر ۱.۹ درصد سقوط کرد و سهام  شرکت لازرتِک و   دیسکو کورپ، به ترتیب ۲.۸ درصد و ۳.۳ درصد کاهش یافت.
 
در ژاپن عده‌ای با این ایده که دولت توکیو باید مطابق با جدیدترین راهبرد ژئوپلیتیکی واشنگتن باشد، مخالف هستند. از جمله آکیرا مینامیکاوا، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی اومدیا، که می‌گوید: ژاپن نباید کنترل صادرات خود را فقط به این دلیل که آمریکا، چنین درخواستی می‌کند، تشدید کند. ژاپن باید فلسفه خودش را داشته باشد، تصمیم بگیرد که چه چیزی برای کشور بهتر است و پای آن، محکم بایستد.
 
 


کد مطلب: 22426

آدرس مطلب :
https://www.aftana.ir/news/22426/سایه-تجارت-تراشه-روابط-چین-ژاپن

افتانا
  https://www.aftana.ir