پاول دوروف با انتقاد از طرحهای اتحادیه اروپا برای افزودن بکدور در پیامرسانها گفت: هیچ راهی وجود ندارد که فقط مقامات قانونی به این درهای پشتی دسترسی داشته باشند؛ هکرها و بازیگران خارجی هم میتوانند از آن سوءاستفاده کنند. تلگرام ترجیح میدهد از بازارهایی مانند فرانسه خارج شود تا اینکه بکدورهای رمزگذاری (کلید برای رمزگشایی دادهها) را برای پیامهای خصوصی کاربران، فراهم کند.
پاول دوروف با انتقاد از طرحهای اتحادیه اروپا برای افزودن بکدور در پیامرسانها گفت: هیچ راهی وجود ندارد که فقط مقامات قانونی به این درهای پشتی دسترسی داشته باشند؛ هکرها و بازیگران خارجی هم میتوانند از آن سوءاستفاده کنند. تلگرام ترجیح میدهد از بازارهایی مانند فرانسه خارج شود تا اینکه بکدورهای رمزگذاری (کلید برای رمزگشایی دادهها) را برای پیامهای خصوصی کاربران، فراهم کند.
به گزارش افتانا، پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام، نسبت به تهدید فزاینده برای پیامرسانی خصوصی در فرانسه و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا ابراز نگرانی کرد و هشدار داد که تلگرام ترجیح میدهد از برخی بازارها خارج شود تا اینکه بکدورهای رمزگذاری را که حریم خصوصی کاربران را تضعیف میکنند، پیاده کند.
او در پستی در کانال خود در تلگرام، پیامی درباره تلاشهای روزافزون اتحادیه اروپا برای تضعیف رمزگذاری پیامرسان با افزودن بکدورهای منتشر کرد. روش مذکور، به مقامات اجازه میدهد رمزگذاری را دور بزنند و به دادههای خصوصی کاربر دسترسی داشته باشند.
دوروف به ابتکارات قانونگذاران فرانسوی و اتحادیه اروپا برای الزام برنامههای پیامرسان مانند تلگرام به فراهمسازی بکدورها برای دسترسی پلیس اشاره کرد و بر تعهد تلگرام به حفظ حریم خصوصی دیجیتال تاکید کرد و گفت: تلگرام ترجیح میدهد از بازاری خارج شود تا اینکه با بکدورها، رمزگذاری پیامها را تضعیف کند. درهای پشتی میتوانند توسط مجرمان مورد سوء استفاده قرار گیرند.
دوروف در پیام خود تاکید کرد که بزرگترین مشکل بکدورهای رمزگذاری، این است که نه تنها توسط مقامات بلکه توسط هکرها و عوامل خارجی، مورد استفاده قرار میگیرند و گفت: از نظر فنی غیرممکن است که تضمین کنیم فقط پلیس میتواند به یک بکدور، دسترسی داشته باشد و افزود که بکدورها، پیامهای خصوصی کاربران را در معرض خطر قرار میدهند. مجرمان احتمالا به برنامههای کمتر شناختهشده روی میآورند و از شبکههای خصوصی مجازی (ویپیان) برای جلوگیری از شناسایی استفاده میکنند و این مقررات را بیاثر میکند.
دوروف گفت: در حالی که تلگرام از دستورات قضایی معتبر در برخی از حوزههای قضایی مانند افشای آدرسهای آیپی و شماره تلفنهایی که در فعالیتهای مجرمانه دخیل هستند پیروی میکند، اما هرگز هیچ پیام خصوصی را فاش نکرده است. تلگرام در تاریخ ۱۲ ساله خود، هرگز حتی یک بایت پیام خصوصی را فاش نکرده است.
طبق قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا، اگر حکم دادگاه معتبر ارائه شود، تلگرام فقط آدرس آیپی و شماره تلفن مظنونان خلافکار را فاش میکند، نه پیامها را.
وی از طرفداران حریم خصوصی خواست تا ارتباط خود را با قانونگذاران ادامه دهند و رمزگذاری را به عنوان یک ابزار حفاظتی از حریم خصوصی و ایمنی برای مردم عادی ترویج کنند، نه اینکه آن را یک ابزار مجرمانه ببینند. دوروف گفت: از دست دادن این حفاظت غمانگیز خواهد بود. نبرد هنوز به پایان نرسیده است.
اگرچه مجلس ملی فرانسه در ماه مارس، پیشنهادی مبنی بر اجازه دسترسی پنهان به پیامهای خصوصی را رد کرد، اما به گفته دوروف جنگ اتحادیه اروپا علیه حریم خصوصی دیجیتال، هنوز به پایان نرسیده است.
مدیرعامل تلگرام، در حالی در مورد تهدید به حریم خصوصی و آزادی در اتحادیه اروپا هشدار داده که درگیر یک پرونده حقوقی در فرانسه به اتهام تسهیل فعالیتهای مجرمانه در پلتفرم تلگرام است
اتهامات علیه پاول دوروف
در آگوست ۲۰۲۴، پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام، هنگام ورود به فرانسه، دستگیر و با اتهامات جدی مواجه شد. این اتهامات شامل موارد زیر است:
- همدستی در توزیع سازمانیافته محتوای غیرقانونی مانند سوءاستفاده از کودکان و مواد مخدر
- عدم همکاری با مقامات قضایی در ارائه اطلاعات کاربران مظنون
- ارائه خدمات رمزنگاری بدون مجوز قانونی، برخلاف قوانین فرانسه که از سال ۲۰۰۴ لازمالاجراست
بر اساس ماده ۳۲۳-۳-۲ قانون کیفری فرانسه، این اتهامات میتواند تا ۱۰ سال حبس و جریمهای معادل ۵۵۰ هزار دلار برای دوروف به همراه داشته باشد.
پس از دستگیری، دوروف با قرار وثیقه ۵ میلیون یورویی آزاد شد، اما تحت نظارت قضایی قرار دارد. شرایط این نظارت شامل ممنوعیت خروج از فرانسه، الزام به حضور دو بار در هفته در ایستگاه پلیس و احتمال مصادره وثیقه در صورت نقض شرایط است.
این پرونده واکنشهای گستردهای را برانگیخته است. حامیان حریم خصوصی دیجیتال، این اقدام را تهدیدی برای آزادی بیان و رمزنگاری میدانند.. ادوارد اسنودن، افشاگر معروف، این دستگیری را «حملهای به حقوق اساسی بشر» توصیف کرده یود. از سوی دیگر، مقامات فرانسوی تأکید کردهاند که این پرونده انگیزه سیاسی ندارد و در چارچوب قوانین و استقلال قضایی فرانسه پیگیری میشود . تلگرام در بیانیهای اعلام کرده بود که به قوانین اتحادیه اروپا، از جمله قانون خدمات دیجیتال، پایبند است و اقدامات خود در زمینه نظارت بر محتوا را مطابق با استانداردهای صنعت انجام میدهد. این شرکت همچنین تأکید کرده است که مسئولیت سوءاستفاده از پلتفرم بر عهده کاربران است، نه خود پلتفرم .
پرونده پاول دوروف در فرانسه میتواند تأثیرات گستردهای بر آینده پلتفرمهای پیامرسان و سیاستهای مربوط به رمزنگاری و حریم خصوصی در اروپا داشته باشد. این موضوع همچنین میتواند به عنوان نقطه عطفی در تعیین مسئولیت مدیران پلتفرمها در قبال محتوای منتشرشده توسط کاربران تلقی شود.