تهدیدات متوجه اینترنت اشیا را میتوان به سه دسته تقسیمبندی کرد: محرمانگی، امنیت و ایمنی.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، به گفته متخصصان این حوزه، تهدیدات اینترنت اشیا وسیع بوده و بهصورت بالقوه میتوانند سیستم را از کار بیندازند. اینترنت اشیا میتواند بهدلیل دارا بودن زیرساختهای حیاتی، هدف خوبی برای جاسوسی ملی و صنعتی و نیز از کار انداختن خدمات و دیگر انواع حملات باشد. موضوع نگرانکننده دیگر میتواند محرمانگی اطلاعات شخصی ذخیرهشده در شبکه باشد که خود آن برای مجرمان سایبری جذاب است.
چیزی که باید در ارزشیابی مربوط به نیازهای امنیتی در نظر گرفت این است که اینترنت اشیا هنوز کاری ناتمام و در حال رشد است. در حال حاضر تجهیزات بسیاری به اینترنت متصل هستند که همواره بر تعدادشان افزوده میشود و در آینده نزدیک اشتراکگذاری زمینهای داده و رفتارهای خودمختار ماشینی برحسب این اطلاعات نیز حضور خود را بیشتر نشان خواهند داد. اینترنت اشیا اختصاص حضور مجازی به یک شیء فیزیکی بوده و با توسعه هرچه بیشتر آن، این حضور مجازی با این اطلاعات زمینهای تعامل برقرار کرده و این تجهیزات میتوانند بر اساس آنها تصمیمسازی کنند. این امر موجب بهوجود آمدن تهدیدات فیزیکی برای زیرساختهای ملی، املاک و دارایی ها (خانه و خودرو)، محیط اطراف، انرژی برق، تأمین غذا و آب و غیره خواهدشد.
ما باید این حالت را در نظر بگیریم که همزمان با اتصال اشیای متنوعی به یک محیط متصل به هم، این تجهیزات ممکن است امنیت فیزیکی خود را از دست بدهند و در یک محیط نهچندان دوستانه میتواند به دست افرادی