مهندس اميد ترابي، قائم مقام شرکت توسن و مديرعامل شرکت IDCORP مالزي که در زمينه نرم افزارهاي بانکي فعاليت ميکند، توجه به موضوع نرمافزارهاي بانکي و صادرات آن را در کشوري مانند ايران که داعيه داشتن بانکداري به شيوه اسلامي دارد بسيار حائز اهميت ميداند.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، وي با اشاره به وضعيت حاکم بر بازار نرم افزارهاي بانکي و مالي ايران و جهان در اين مورد که چگونه به شرايطي رسيدهاند تا امروز پس از ۴ سال از آغاز کار اين مجموعه در حوزه نرم افزار بانکداري با اطمينان کامل درباره توان صادرکردن نرم افزارهاي خود به کشورهاي خارجي سخن بگويند، گفت: ما از سال ۸۵ يا ۸۶ اين موضوع را در برنامه خود قرار داديم که شرکت توسن بايد بتواند جزو ۱۴ شرکت کربنکينگ و بهترين شرکت در حوزه نرم افزاري بانکداري اسلامي باشد. زماني که محصول ما براي فروش در بازار خارجي آماده شد سعي در بررسي بازار و شناسايي کشورهاي مناسب کرديم و در سال ۲۰۱۰ بود که تشخيص داديم مالزي کشور مناسبي است بنابراين دفتري در اين کشور ايجاد کرديم و با وجود مالکيت صد درصدي شرکت بهخاطر مسئله تحريمهايي که بر کشور ما تحميل شده يک لايسنس به مالزي منتقل کرديم تا محدوديتي در فعاليت نداشته باشيم و شروع به شراکت در بازارهاي مختلف کرديم و تاکنون در مالزي، کشورهاي آفريقايي، ميانمار و نيز يکي دو کشور همسايه در منطقه فروش داشتهايم.
مهندس ترابي درباره انتخاب کشور مالزي براي محل دفتر مرکزي شرکت گفت: مالزي کشوري است که در حوزه بانکداري و تجارت اسلامي تلاشهاي بسيار کرده و تا حدي نيز موفق بوده و از طرفي همچنان روابط خوبي با کشور ايران دارد. از مزاياي بازار کار در مالزي براي ما آن است که وقتي وارد اين کشور شديم تا سه ماه بدون ويزاي کار و توريستي ميتوانستيم نيرو به اين کشور بفرستيم و مزاياي خوبي که دولت به فعالان اين حوزه ميدهد از جمله ۱۰سال معافيت مالياتي براي توليدکنندگان نرم افزار، امکان استخدام نيروي کار خارجي استخدام، شرکت به هزينه دولت مالزي در کنفراسهاي خارجي به نمايندگي از طرف اين دولت مشوقهاي بودند تا ما اين کشور را انتخاب کنيم.
وي با اشاره به فعاليت گسترده مالزي در حوزه مطالعاتي و بانکداري اسلامي ادامه داد: مالزي اکنون ۱۸ بانک اسلامي دارد. بانک مرکزي مالزي حدود ۴ يا ۵ سازمان مختلف در حوزه تحقيق و توسعه بانکداري اسلامي دارد. دانشگاه بانکداري اسلامي اين کشور با وجود اساتيد خوب که حتي برخي ايراني هستند و نيز در سازمان ايسرا که مرکز پژوهشي بانکداري اسلامي است و سازمانهاي تخصصي ديگر در حوزه آموزش فعاليت قابل توجهي دارد. اکنون کشور عمان نيز که اکنون حدود سه سال است ورود به بانکداري اسلامي را آغاز کرده از امکانات مالزي در اين حوزه استفاده ميکند. نکته جالب آن است که در سال ۶۵ گروهي از کشور مالزي به ايران آمدند و دانش اين کار را از ما گرفتند و با پيگيري در توسعه و بهروز کردن آن اکنون تا اين حد پيش رفتهاند.
مديرعامل شرکت IDCORP مالزي درباره مشخصههاي بانکداري اسلامي گفت: بانکداري اسلامي مبتني بر اين دين و نسبت به شرايطي حساس است؛ مثلاً مسئله ربا، قمار و کمک به توليد محصولاتي که از ديدگاه شريعت حرام هستند. بانکداري اسلامي سعي در حذف اينها از فعاليت بانکي دارد. ربا مفهومي قديمي دارد اما در واقع موضوعي است که در دنياي مدرن نیز معنا دارد و تعبير آن اين است که درآمد بدون ريسک و فعاليت از نظر اسلام حرام است و در واقع شما بايد در فعاليتهاي سازنده اقتصادي مشارکت کرده و با پذيرش ريسک اين مسئله ايجاد درآمد کنيد. بانکداري اسلامي خود را بر اين زيرساخت ميگذارد و پيش ميرود که اين مسئله بايد در نرم افزارهاي بانکداري اسلامي نيز پيادهسازي شود.
وي گستردگي و پراکندگي بازار بانکداري اسلامي در دنيا را جالب توجه دانست و در اين