مسوولان نظام صنفی رایانهای نیز برای اینکه نشان دهند با تمام وجود از اعضای خود حمایت کرده و نمایشگاه الکامپ را رها نمیکنند، کارگروهی تخصصی برای رسیدگی به مسایل و مشکلات الکامپ تشکیل داده وبه بررسی مسایل و مشکلات نمایشگاه الکامپ پرداختند
به منظور اطلاع از اقدامات مسوولان سازمان نظام صنفی رایانهای درباره رسیدگی به شکایت شرکتها و گرفتن مجوز برگزاری الکامپ هجدهم، فناوران گفتوگویی با حمید رضا قمی، دبیرکل سازمان و رییس کارگروه نمایشگاه الکامپ انجام داده است که در ادامه میخوانید.
شنیده میشود که تعدادی از شرکتکنندگان از مجری نمایشگاه الکامپ به سازمان نظام صنفی رایانهای شکایت کردهاند.موضع سازمان در این زمینه چه بوده است ؟آیا مسایل و مشکلات را پیگیری کردهاید؟
متاسفانه گزارشهای متعددی در این زمینه داریم و در مرحله اول با متولیان امر در وزارت بازرگانی مراتب را در میان گذاشتیم . به رغم پیگیری مکرر هنوز نتیجهای عاید نشده است .به نظر میرسد ارادهای قوی برای استمرار این خطاهای غیر قابل جبران وجود دارد و بدیهی است اگر همچنان سکوت ، پاسخ ما باشد، به نهادهای نظارتی مراجعه میکنیم.
ارزیابی شما از فرایند اجرایی الکامپ هفدهم تا کنون چیست؟ به رغم اینکه الکامپ یک رویداد ملی است و تنزل آن، انتظار هیچ ایرانی نیست اما وقتی تاریخچه فرآیند آن عاری از مشارکتطلبی و اصرار بر تصمیمات غیرمنطقی باشد نمیتوان چشمانداز مثبتی انتظار داشت. ما امیدواریم انتشار آمارهای غیر واقعی ، حقیقت تلخ حوزه تصمیم گیری الکامپ را بر صاحبان تصمیم نپوشاند. باید دید الکامپ هفدهم بازتاب واقعی صنعت فاوا کشور هست یا نه ؟
آیا کماکان در حال پیگیری نمایشگاه هستید یا اینکه سیاست دیگری در پیش گرفتهاید؟ صنعت فناوری اطلاعات متعلق به همه فعالان این صنعت است و این سازمان به عنوان نماینده بخش خصوصی هرگز نمیتواند، به رویدادهای مرتبط بیتفاوت باشد. پس این رویداد ملی را فدای خطای چند نفر در بدنه تصمیمگیری نمیکند. رایزنیهای ما همچنان ادامه دارد. اشخاص خیرخواه در وزارت صنعت، معدن و تجارت از سازمان برای الکامپ هجدهم دعوت کردهاند. پیشنهاد ما بهطور مشخص تفاهم نامه سه ساله بوده است . مسلماامروز ارتقای جایگاه سازمان در ابعاد بینالمللی ، برای کشور فرصتی فراهم آورده است تا دور زدن تحریمها آسانتر شود. باید دید تصمیمگیرندگان این فرصت راچگونه استفاده میکنند؟
فکر نمیکنید روشی که تاکنون برای گرفتن مجوز نمایشگاه دنبال کردهاید اشتباه بوده و باید راههای دیگری را امتحان کرد؟ ما روش معمول را در پیش گرفتیم و ضوابط قانونی را طی کردیم. موضوع انتخاب شرکت مجری از بین انجمن برگزارکنندگان در میانه راه و پس از صدور مجوز بنام سازمان مطرح شد و پیشنهاد سازمان توسعه تجارت حاوی انتقال نرم و آرام و بیصدا مجوز به شرکت مورد نظر وی بود . مسلما تحقق « بنام سازمان و بهدست دیگران » برای ما معنی نداشت.
سازمان مجوز برگزاری نمایشگاه الکامپ هفدهم را به هر دلیلی از دست داد.آیا برای گرفتن مجوز برگزاری نمایشگاه سال آینده برنامه خاصی دارید؟ همانگونه که گفتم مدیریت افراد بر هر مجموعه ، زمان محدودی دارد مجموعه دخیل در تصمیم الکامپ تغییر رویه خواهند داد. بیتردید صالحین اجازه نخواهند داد این رویداد ملی قربانی منافع کوتاه مدت و لجاجت شود.
اگر همین روندی که امسال طی شد دوباره برای نمایشگاه الکامپ هجدهم تکرار شود، آیا اصراری بر برگزاری این نمایشگاه خواهید داشت؟ ما چند راهحل پیش رو داریم اگر روش اعمال شده در الکامپ با پیگیریهای انجام شده اصلاح نشود قطعا و بهرغم میل باطنی تعریف و تقویت نمایشگاههای تخصصی و همچنین انتخاب مکان دیگر را در دستور کار قرار میدهیم. به هیچ وجه دستمان خالی نیست. اگر سکوت کردیم شرایط ملی برایمان اهمیت دارد . تاسف بار است که این صنعت در شرایطی که از تحریمها رنج میبرد؛ عده ای به تحریم داخلی آن نیز دامن میزنند و حتی شرایط شرکت در یک نمایشگاه را پیچیده و سخت میکنند.
صنف IT به خصوص شرکتهای نرمافزاری به شدت نیازمند نمایشگاهی مانند الکامپ هستند تا محصولات خود را معرفی کنند،اگر موفق نشوید که مجوز الکامپ سال آینده را بگیرید،نمایشگاه تخصصی دیگری برگزار خواهید کرد؟ شاید این اتفاقات وکم توجهیها فرصتی را ایجاد کرده باشد . بحث برگزاری نمایشگاههای تخصصی در دستور کار است و قطعا یکی از این حوزهها نرم افزار است ، شبکه و امنیت از موارد دیگر است که در حال بررسی است .
رییس سازمان توسعه و تجارت در گفتوگویی اعلام کرده که مجوز برگزاری نمایشگاههای تخصصی به نهادهای صنفی واگذار میشود.این درحالیست که شما در مصاحبههای خود به همکاری نکردن مسوولان این سازمان اشاره کردهاید. نظرتان در مورد این تناقضگوییها چیست؟ همانطور که اشاره کردید فضای حرف و وعده تا عمل فاصله دارد . ما امیدواریم این رویکرد عقلانی و مثبت عملی هم شود. در نشست خبری چند ماه پیش اعلام کردید که میخواهید با وزیر صنعت،معدن وتجارت جلسهای در مورد نمایشگاه الکامپ داشته باشید،آیا موفق شدید مسایل و مشکلات را در دیدار با وزیر مطرح کنید یا اینکه وی همچنان در مورد نمایشگاه الکامپ سکوت اختیار کرده است؟ متاسفانه این دیدار میسر نشده است و حتی در جلسات عمومی هم که موضوع را مطرح کردیم وی از کنار موضوع گذشت بهنظر میرسد رسیدگی به این مشکل در اولویت وی نیست . واگذاری موضوع به مهندس مفتح از اقدامات او بوده است ولی ما هنوز نشانه مثبتی از حل موضوع نداشتیم .بهنظر میرسد خطوط قرمزی در ماجرا وجود دارد که ما قادر به درک آن نیستیم .
رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه در گفت وگویی با فناوران بیان کرده است که اتحادیه برای گرفتن مجوز الکامپ با سازمان متحد میشود و اگر مجوز به نهاد صنفی داده نشود آن را تحریم میکند.نظر شما در این زمینه چیست؟ فضای فعلی بین این دونهاد صنفی ، خوشبختانه فضای همکاری است مسلما در اتخاذ مواضع مشورت و همسویی خواهد بود. اگر عرصه را برصنف تنگ کنند صنف راهی جز روبرگرداندن ندارد. لیکن امیدواریم صنف مجبور به چنین تصمیمی نشود.
گویا اتحادیه قرار است که بهمن ماه نمایشگاهی تخصصی در هتل المپیک برگزار کند.آیا سازمان از این نمایشگاه حمایت میکند؟ بهطور رسمی با سازمان کشور در این مورد مذاکرهای نشده است بههرحال ما مدافع هر حرکت صنفی هستیم و آنچه در توان داریم به اشتراک خواهیم گذاشت. بدیهی است که بر استانداردهای لازم نیز اصرار کنیم.
به طور کلی از نهادها و مسوولان مربوطه چه انتظاری دارید؟ یا توصیه شما به آنها چیست؟ شیوه برخورد با سازمان نظام صنفی رایانهای در الکامپ شانزدهم وهفدهم حاوی نکاتی است که ، تامل روی آن برای بدنه تصمیمگیری دولت دهم بسیارحایز اهمیت است. نکته اول اینکه طی دو سال اخیر سازمان سعی کرد همواره با مکاتبه، درخواست جلسه و صبرپیشگی فضای تعامل را با صاحبان تصمیم استمرار بخشد عدم وصول نتیجه از این روش پیامد خوبی برای طیف مقابل ندارد و متاسفانه این معنی را درپی دارد که اراده استفاده از این فرصت در این قسمت از دولت وجود ندارد.
دوم اینکه در موضوع الکامپ وعدههای شیرین عمل نکرده، مهمتر از همه چیز اعتماد عمومی صنف را زایل کرد که بسادگی قابل ترمیم نیست بهنظر میرسد این وعدهها وتوجهات به بخشخصوصی هنگام اخذ رای اعتماد در مجلس و یا نگرانی از برگزار نشدن الکامپ پررنگ و پس از آن به فراموشی سپرده میشود. این نگاه تاجرانه به خواستههای بخشخصوصی اثرات سویی در دراز مدت دارد.
بلوکه کردن وجه این سازمان، کارشکنی در اجرای الکامپ شانزدهم، و سناریوی حذف سازمان از الکامپ هفدهم موضوعات مقطعی هستند و بتدریج به فراموشی سپرده میشوند اما آنچه بیاد خواهد ماند نوع برخورد طی این مدت و نومیدی از ارجاع کار مردم به مردم است. اطمینان دارم که اشخاص صالحی در بدنه تصمیمگیری وجود دارند که آنرا بر نمیتابند. انتظار میرود بیش از این سکوت پیشه نکنند.