فنآوري اطلاعات به عنوان يكي از ابزارهاي مهم تحقق شعار حمايت از توليد داخلي است و بدون اين ابزار، شعار امسال محقق نخواهد شد.
به گزارش افتانا، وليالله قديمي با اشاره به اينكه يكي از ابزارهاي مهم تحقق حمايت از توليد داخلي، استفاده از ظرفیتهای فنآوري اطلاعات است، اظهار كرد: ما با استفاده از گردآوری و پردازش اطلاعات پتانسیلهای بالفعل و بالقوه خود در سطح ملی به توانمندیهای خود در عرصه تولید ملی پی خواهیم برد و بدون این ابزار اين شعار محقق نخواهد شد.
وي گفت: نيازمند بانك جامعي از اطلاعات توليدات ملي هستيم و بايد كانوني را ايجاد كنيم تا افراد راجع به كالا و خدمات بتوانند جستوجو كنند و كالاهاي داخلي را كه در كيفيت هم تراز با نمونههاي خارجي است، بيابند.
او درباره اين كه آيا در حال حاضر اقداماتي اين چنيني انجام گرفته است يا نه؟ گفت: ايرانكد يكي از اين اقدامات است كه براي طبقهبندي و دستهبندي كالاهاي داخلي به كار گرفته شده و تنها بايد مدت زماني را طي كند تا همهگير شود و تمامي محصولات تولید داخل ملزم به داشتن ايرانكد شوند.
اين كارشناس فنآوري اطلاعات دربارهي چالشهاي پيش روي حوزهي فنآوري اطلاعات در توليدات بومي، خاطرنشان كرد: در حال حاضر مناقصاتي داريم كه برمبناي آنها سختافزار و نرمافزارهاي مورد نياز از خارج تامين ميشود، در حاليكه نمونههاي مشابه داخلي و با همان كيفيت نيز در كشور موجود است.
قديمي يادآور شد: ما توليدات بسياري در حوزههاي متعدد همچون سختافزار داريم، اما اين به معناي ساخت cpu نيست، چراكه كشورهاي بسياري نيز وجود دارند كه صرفا برروي cpu كار نميكنند و تمركز خود را بر روي محصولاتي گذاشتهاند كه مثلاً نوعی cpu برروي آنها كار ميكند و در اين راستا كالا و خدمات ميسازند كه با اين تفاسير كشور ما نيز در حوزهي علوم پزشكي و ساخت صنايعي همچون پزشكي و هوا و فضا اقدامات خوبي را انجام داده و توليداتي را به ثبت رسانيده است.
او در پاسخ به اين سوال كه آيا با وارداتي بودن اكثر محصولات حوزه فنآوري اطلاعات، حمايت از توليد داخلي شدني است؟ اظهار كرد: رهبر معظم انقلاب زمانيكه شعاري را مطرح ميكنند، تمام جوانب آن را ميسنجند و همانطور كه در سال جهاد اقتصادي شاهد بوديم، با وجود تمامي تحريمها، رشد خوبي را داشتيم.
اين كارشناس رسمی دادگستری در امور جرائم رايانهيي با اشاره به اينكه در سال جاري بايد از تصدي گريهاي دولت كاسته شود، گفت: تحقق اين شعار در بند اعتماد به توانمنديهاي بخش خصوصي است، تا در برگزاري مناقصات شاهد حضور دستگاههاي دفاعي، نظامی و دولتی یا شبه دولتی نباشيم و بخش خصوصي بتواند ایفای نقش كند.
قديمي همچنين دربارهي وضعيت حوزهي جرائم رايانهيي در سال گذشته گفت: سال گذشته در توليد ويروسيابها و كشف بدافزارهاي رايانهيي به كمك سازمان پدافند غيرعامل و با اعتماد به توانمندی بخش خصوصی اقدامات خوبي صورت گرفت و بيشترين مخاطرات و چالشها در ارتباط با اين حوزه استفاده از هويت اشخاص در فضاي مجازي، بلاگها، شبکههای اجتماعی مانند فيسبوك و همچنين سرقت اطلاعات بانكي افراد بوده است و در مقابل فعاليت بخشهاي هرمي كم رنگتر شد و تبادل ارز خارجي در فاركس افزایش گرفت.
وي همچنين در پايان دربارهي نظرش راجع به شبكهي ملي اطلاعات اظهار كرد: در اين باره همه افراد اعم از كارشناس و غيركارشناس اظهار عقيده ميكنند و بنده تنها قادر به بررسی این شبکه از دید فنی بوده و دربارهي اهداف فرهنگی و امنیتی اين شبكه نمیتوانم اظهار نظری داشته باشم که این مباحث خود بخش مهمی از اهداف راه اندازی این شبکه را تشکیل میدهند.