در اين بخش صنعت سرمايهگذاري در شرکتهاي نوپا، مراحل مختلف سرمايهگذاري و ميزان آنها در کشور آمريکا، بررسي ميشود.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، دليل انتخاب کشور آمريکا، اکوسيستم قوي کارآفريني و ظهور اکثر استارتاپهاي موفق از ميان اين کشور بوده است. لازم به ذکر است که برخي ايالتهاي آمريکا در مقايسه با ساير ايالتها، قوانين بهتري براي کارآفرينان دارند. بهعنوان مثال قوانين ايالت کاليفرنيا در مقايسه با قوانين کارآفريني ساير ايالتهاي آمريکا آزادتر و محدوديتهاي قانوني براي ثبت ايدهها کمتر است. منابع مالي بهسرعت جذب ميشوند. ميتوان شرکتهاي سرمايهگذاري درزمينه فناوريهاي جديد با آينده نامعلوم را بهراحتي متقاعد کرد. بههميندليل است که نزديک به نيمي از ۱۰۰ شرکت موفق دنيا در اين منطقه تشکيلشدهاند. قوانين اين ايالت از کارآفريني حمايت ميکند.
اين نامها همواره براي ما آشنا هستند: گوگل، آمازون، اپل، مايکروسافت، فيسبوک، eBay، اسکايپ، اينتل، توييتر و ... . اولين واقعيتي که در تحليل دلايل موفقيت استارتاپهاي مشهور به آن برخورد ميکنيم «جغرافياي موفقيت» آنها يا «اکوسيستم» پرورشدهنده آنهاست. بهزودي متوجه ميشويم محل رشد اکثر آنها دره سيليکون است. بهسختي ميشود در حوزه فناوري اطلاعات، استارتاپ موفقي خارج از دره سيليکون پيدا کرد. اين واقعيت به سرنخي موشکافانه براي ريشهيابي دلايل موفقيت نوپاها تبديل شد. بررسي دقيقتر سرگذشت نوپاهاي موفق نشان ميدهد در همان مراحل اوليه تشکيل نوپا، سرمايهگذاريهاي هنگفتي در آن انجام شده است.
در اکوسيستم کارآفريني آمريکا، شبکهاي بههمتنيده از سرمايهگذاران و کارآفرينان ايجاد شده است. قواعد و قوانين مکتوب براي ارتباطدادن مطمئن و امن سرمايهگذار با کارآفرين تدوين شده است و مراحل مختلف سرمايهگذاري در نوپاها تعريف مشخصي دارند.
يک کسبوکار نوپا (استارتاپ) ميتواند در همان روزهاي اوليه ايجاد خود، مسير مشخصي براي جذب سرمايه تعريف کند و اين جزء بديهيات است که نوپا در همان ابتداي کار به فکر جذب سرمايهگذار باشد. انواع مختلف سرمايهگذار از «سرمايه مرحله کشت ايده» گرفته تا شرکتهاي سرمايهگذاري (VC) همواره در کنار آن کسبوکار قرار دارند و در اين مسير، کسبوکار را با پشتيبانيهاي مالي و مديريتي خود حمايت ميکنند.
نکته جالب اين است که مکانيزم سرمايهگذاري بهگونهاي تعريف شده که در آينده، نوپاهاي موفق (که اکنون شرکتهاي بزرگي شدهاند) بزرگترين حامي نوپاها و وزنهاي بزرگ در آن صنعت ميشوند؛ زيرا خود، بيشترين سود را از آن بردهاند و اين يعني تکثير مستمر حاميان از ميان پرورشيافتگان که يک دوره دائمي بهرهوري است؛ بهعنوان مثال شرکت گوگل بهصورت رسمي، حامي کارآفرينان ميشود يا جک دورسي، بنيانگذار توييتر در اينستاگرام سرمايهگذاري ميکند.
مراحل سرمايهگذاري در نوپا
در تصوير زير مراحل سرمايهگذاري در يک استارتاپ، بهخوبي نشان داده شدهاست.
در ادامه مراحل مختلف سرمايهگذاري در کسبوکارهاي نوپا تشريح ميشود:
پشتيبان اول: سرمايهگذار مرحله کشت ايده
نوپاها (استارتاپها) در فاز نخست، به خودگرداني (Bootstrapping) متکي هستند. در اين مرحله با استفاده از اندوختههاي خود، ياريگرفتن از خانواده، قرض و خرده درآمدها، ايده خود را جلو ميبرند. سرمايهگذاران مرحله کشت ايده، اولين حامي استارتاپها هستند. يک کارآفرين ميتواند با يک جستجوي محلي يا اينترنتي، افراد مختلفي براي سرمايهگذاري پيدا کند. در اين مرحله، سرمايهگذار طبق قوانين و فرمتهاي پذيرفتهشده در بازار بخشي از سهام شرکت (کسبوکار نوپا) را خريداري ميکند. شرکت، ارزشگذاري اوليه را انجام داده سپس سرمايه جذب ميشود.