پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ , 26 Dec 2024
جالب است ۰
تحقیقات به‌عمل آمده براساس رویدادهای جیتکس 2015 نشان می‌دهد که بازار آی سی تی خاورمیانه و آفریقا در سال ۲۰۱۵ رشدی بسیار سریع داشته و ارزش آن به ۲۷۰میلیارد دلار خواهد رسید.
منبع : روزنامه ایران

تحقیقات به‌عمل آمده براساس رویدادهای جیتکس 2015 نشان می‌دهد که بازار آی سی تی خاورمیانه و آفریقا در سال ۲۰۱۵ رشدی بسیار سریع داشته و ارزش آن به ۲۷۰میلیارد دلار خواهد رسید.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، هم‌زمان با برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی جیتکس دوبی با برداشته شدن گام‌های اساسی برای لغو تحریم‌ها، فرصتی ویژه در اختیار ایران قرار گرفت تا پس از چند سال وقفه، با داشتن پاویونی ویژه در این رویداد فناورانه ۵ روزه در مرکز تجارت جهانی دوبی، توانمندی‌های کشور را در حوزه آی سی تی نشان دهد و با سایر کشورها نیز تعاملی مناسب برقرار کند.

بازگشت ایران به جیتکس 
پرونده GITEX ۲۰۱۵ Dubai  در حالی بسته ‌شد که پاویون ایران، میزبان همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت ICT ایران شد و به‌گفته محمدرضا طلایی، رئیس مجمع تشکل‌های فناوری ایران، یازده شرکت از طریق پاویون و سه شرکت نیز به‌صورت مستقل از پاویون با حضور در هفته فناوری امارات، با برندهای معتبر دنیا ملاقات‌های تجاری داشتند. وی با اشاره به اینکه این ملاقات‌ها و برقراری ارتباط با مدیران ICT و مدیران جیتکس براساس تفاهم‌نامه همکاری بین مجمع تشکل‌های ICT و نمایشگاه جیتکس در نمایشگاه الکامپ سال گذشته برنامه‌ریزی شده بود، این اعلام حضور را در شرایط پساتوافق بسیار مفید دانست.


وی پیش از این در گفت‌و‌گو با یکی از خبرگزاری‌ها عنوان کرده بود که هیئت‌هایی از کشورهای مصر و نیجریه برای ملاقات تجاری با شرکت‌های ایرانی اعلام آمادگی کرده‌اند و قرار است در این ملاقات‌ها، مسئولان ایرانی از جمله روح‌الله استیری، مدیرکل توسعه کسب و کار بین‌المللی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، مرتضی موسویان، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد، معاون تشکل‌های اتاق ایران و مدیران چهار تشکل ICT وابسته به اتاق بازرگانی ایران حضور داشته باشند. طلایی همچنین از اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان از سوی سازمان توسعه تجارت، برای حمایت از بخش خصوصی و ارائه مشوق‌های صادراتی خبر داده و اظهار امیدواری کرده بود با تداوم این مسیر حمایتی، در نمایشگاه‌های آتی GSM بارسلونا و سبیت آلمان نیز شاهد حضور شرکت‌های ایرانی باشیم و درنهایت، هدف افزایش رقم صادرات محقق شود.

عمر ۳۵ساله جیتکس
حالا ۳۵ سال از عمر نمایشگاه بین المللی جیتکس می‌گذرد؛ رویدادی فناورانه که از سال ۱۹۸۱ تاکنون با امارات همراه شده است و بسیاری، آن را دروازه تجارت آی سی تی به‌سوی خاورمیانه، شمال آفریقا و جنوب آسیا می‌دانند، چراکه یکی از تأثیرگذارترین وقایع فناوری جهان محسوب می‌شود و برخی، قدم زدن در نمایشگاه جیتکس دوبی را همچون راه رفتن در آینده برآورد می‌کنند. 

امارات متحده عربی مدت‌هاست که به ارزش حوزه آی سی تی و مسائل مرتبط با آن پی برده است و به همین دلیل بیشترین سرمایه‌گذاری‌ها را در این زمینه انجام می‌دهد که در همین راستا، امسال را به‌عنوان سال نوآوری نامگذاری کرده بود و پیوند هفته فناوری امارات و سال نوآوری سبب شد شعار «اینترنت، آینده همه چیز» برای نمایشگاه جیتکس امسال در نظر گرفته شود.

این نمایشگاه که در منطقه MEASA یعنی خاورمیانه، آفریقا و جنوب آسیا برتری رویداد فناورانه محسوب می‌شود، حول محور نوآوری، سیستم‌های رایانش ابری، بیگ دیتا (ابر داده‌ها)، امنیت و همچنین اینترنت اشیا می‌چرخد و بیش از ۱۴۰هزار فعال عرصه آی سی تی از ۱۵۰کشور جهان را برای دیدن آخرین دستاوردهای حوزه آی سی تی به سوی خود کشاند.


امسال بیش از ۳هزار و ۷۰۰ کمپانی آی سی تی از ۶۱ کشور جهان در این نمایشگاه بین‌المللی به عرضه آخرین محصولات و دستاوردهای خود پرداختند و نکته جالب اینجاست که بیش از ۸۰ درصد برندهای برتر و مطرح حوزه آی سی تی جهان در این رویداد فناورانه شرکت کردند.

برنامه‌های ویژه جیتکس
در نمایشگاه جیتکس امسال فرصتی برای فعالان عرصه فناوری و علاقه‌مندان آن، دانشجویان، صاحبان صنایع و همچنین کمپانی‌های مختلف ایجاد شد تا با آخرین دستاوردهای حوزه فناوری به‌ویژه در منطقه خاورمیانه آشنا شوند. علاوه بر ارائه محصولات، این رویداد کنفرانس‌ها و سخنرانی‌های متعددی نیز در دل خود جای داده بود که از مهم‌ترین آنها می‌توان به کنفرانس GTX Ignite با بیش از ۱۰۰ برنامه و حضور ۱۵۰ نفر از فعالان عرصه آی تی که قادر به پیش‌بینی آینده این صنعت هستند، اشاره کرد. در این کنفرانس همچنین دولتمردانی همچون نخست‌وزیر استونی، وزیران آی سی تی مصر، کنیا و نیجریه و همچنین مدیران ارشد بوئینگ، فیس بوک و شرکت BP با محوریت پرینت سه بعدی، خودروهای بدون راننده، انواع پهپادها، رایانش ابری و علم روباتیک سخنرانی داشتند.

یکی دیگر از برنامه‌های ویژه این نمایشگاه، کنفرانس GSMA Mobile ۳۶۰ Series بود که یکی از برنامه‌های مطرح در زمینه وضعیت تلفن همراه در منطقه محسوب می‌شود و InfoComm MEA نیز یک رویداد دیگر برتر خاورمیانه و آفریقا در زمینه فناوری‌های صوتی و تصویری است که امسال برگزار شد.

در نمایشگاه جیتکس ۲۰۱۵، مسابقه GTX App Hack نیز در سه بخش «بهترین شهروند هوشمند»، «بهترین طرح هوانوردی هوشمند» و «بهترین طرح آموزشی هوشمند» برگزار شد و طراحان اپلیکیشن‌ها به مدت ۲۴ساعت برای کسب جایزه ۲۰ هزار درهمی با یکدیگر به رقابت پرداختند. البته نفر دوم این مسابقه جایزه ۱۵هزار درهمی و نفر سوم نیز جایزه ۱۰هزار درهمی را به‌دست آوردند. به این مسابقه، «هکاتون» نیز گفته می‌شد که واژ‌ه‌ای ترکیبی از کلمات «هک» و «ماراتن» به معنای رقابت و مسابقه است و این واژه از سال ۱۹۹۹ تاکنون به کار می‌رود.

امسال همچنین دوبی میزبان بزرگ‌ترین آزمایشگاه CSI گوگل، آزمایشگاه دانش‌آموزی و دانشجویی بود و برندگان جایزه GITEX HOT STUFFAWARDS نیز مشخص شدند. 

امسال جایزه بهترین گوشی سال به سامسونگ گلکسی اس۶ تعلق گرفت و سونی اکسپریا Z به عنوان بهترین تبلت سال شناخته شد. همچنین ساعت اپل عنوان بهترین ساعت هوشمند سال را ازآن خود کرد و Dell XPS ۱۳ بهترین لپ‌تاپ سال شد. جایزه برترین نوآوری نرم‌افزاری سال به مایکروسافت با ویندوز ۱۰ رسید و از SONY A۷R به عنوان بهترین دوربین سال یاد شد هرچند جایزه بهترین دوربین اکشن سال به GoPro Hero Black رسید. امسال جایزه بهترین هدفون سال نیز به B&O BeoPlay H۸ و جایزه بهترین تلویزیون سال نیز به JG ۶۵EG۹۶۰Tرسید. همچنین Echo آمازون به عنوان بهترین ابزار هوشمند خانگی وJawbone UP۳ به عنوان بهترین ابزار فیتنس سال شناخته شد. در این جایزه، Ultimaker ۲عنوان بهترین پرینتر سه‌بعدی سال و Witcher ۳: wild Hunt بهترین گیم سال را از آن خود کرد.

خاورمیانه، بازار هدف هندوستان
امسال نیز به روال سال‌های گذشته، یکی از غرفه‌های بزرگ نمایشگاه جیتکس ۲۰۱۵ به هندوستان تعلق داشت. این کشور در بازار صنعت آی سی تی خاورمیانه، آفریقا، آسیا و بازارهای اروپایی سهم عمده‌ای را به‌خود اختصاص داده است و به همین دلیل شرکت‌های فناوری هندی، دوبی را به‌عنوان یک فرصت مناسب تجاری می‌بینند که باید از آن حداکثر استفاده را ببرند. در همین راستا امسال نیز ۴۸شرکت آی سی تی این کشور راهی جیتکس ۲۰۱۵ شدند و محصولات نوآورانه خود در حوزه مقابله با حملات سایبری، پاوربانک‌ها، لوازم جانبی کامپیوتر و همچنین نرم افزارهایی در زمینه سیستم‌های آموزش الکترونیک، ردیاب خودروها، سیستم محاسبات ابری، محصولات مخابراتی، بانکی و حوزه انرژی و مالی ارائه دادند.

ارزش محصولات الکترونیک صادر شده از هندوستان به کشورهای خاورمیانه در سال ۱۵-۲۰۱۴ حدود یک میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که در این میان، امارات متحده عربی بهترین بازار هندوستان محسوب می‌شود و عربستان سعودی و ترکیه در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. هندوستان در زمینه صادرات نرم افزار و سرویس‌های وابسته به آن به خاورمیانه نیز بسیار موفق عمل کرده و پیش‌بینی می‌شود این میزان، از ۲هزار و ۶۹ میلیون دلار در سال ۱۴-۲۰۱۳ به ۲هزار و ۱۳۶میلیون دلار در سال ۱۵-۲۰۱۴ برسد که نشان از رشد۳.۲۴ درصدی دارد. همچنین تخمین زده می‌شود مجموع صادرات سخت افزار هندوستان به خاورمیانه نیز در سال ۱۵-۲۰۱۴ به ۶ هزار و ۱۲میلیون دلار برسد.

این ارقام نشان از پتانسیل مناسب خاورمیانه در زمینه آی سی تی دارد و تحقیقات مؤسسه IDC نیز مهر تأییدی بر این موضوع است، چراکه نشان می‌دهد بازار آی سی تی خاورمیانه و آفریقا در سال ۲۰۱۵ رشدی بسیار سریع داشته و ارزش آن به ۲۷۰میلیارد دلار خواهد رسید. مؤسسه گارتنر نیز پیش بینی می‌کند که امسال بازار آی تی خاورمیانه با ارزش ۲۰۴میلیارد دلار، نسبت به سال ۲۰۱۴ حدود ۲۳درصد رشد داشته است و این رقم در سال ۲۰۱۹ به حدود ۲۵۲میلیارد دلار خواهد رسید که جهشی مناسب است و به همین دلیل هم برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی می‌تواند راه خاورمیانه را به سوی بازارهای جهانی هموار کند. همچنین این تحقیق نشان می‌دهد تا سال ۲۰۲۵ ارزش بازار شهرهای هوشمند جهان به حدود۳.۳ تریلیون دلار می‌رسد در حالی که حدود نیمی از ۲۶ شهر هوشمند جهان در بازارهای نوظهور همچون خاورمیانه دیده خواهد شد. با سرمایه‌گذاری منطقه‌ای و توسعه، خاورمیانه در زمینه اینترنت‌اشیا رشد خوبی خواهد داشت و به همین دلیل در سی‌و‌پنجمین نمایشگاه جیتکس، این موضوع کانون توجه قرار گرفته است.

کد مطلب : 10264
https://aftana.ir/vdcc0iqs.2bqxe8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی