پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ , 26 Dec 2024
جالب است ۰
آغاز ششمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت

پیشرفت در سایه تعامل بیشتر سیاستگزاران حوزه فناوری و نظام بانکی

اختصاصی افتانا
ششمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت با شعار «بازآفرینی نظام بانکی در عصر ارتباطات نوین» از صبح امروز آغاز به کار کرد و تا عصر فردا برپاست.

ششمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت با شعار «بازآفرینی نظام بانکی در عصر ارتباطات نوین» از صبح امروز آغاز به کار کرد و تا عصر فردا برپاست. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، دکتر علی دیواندری، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی و دبیر ششمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت در مراسم افتتاحیه که امروز، سیزدهم دی ماه ۹۵ در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار شد، گفت: این‌ روزها در نظام‌های پرداخت و استفاده از ابزارهای جدید الکترونیک، شاهد تغییرات گسترده‌ای هستیم و نظام بانکی در توسعه و استفاده از دستاوردهای حاصل از فناوری‌های نو بی‌تردید در کشور پیشتاز بوده‌است. 

بهره‌گیری از فناوری به‌عنوان پیشران تحول نظام بانکی نوین
دیواندری اظهار داشت: باید این فناوری‌های نوین را نه به‌عنوان یک ابزار بلکه به‌عنوان یک پیشران ببینیم و از آن برای ایجاد تحولات در رویکرد کسب‌وکار بانکی در جهت رشد و توسعه بهره گیریم، چراکه مدل‌های سنتی بانک‌ها دیگر جوابگو نیست و مشتریان خدمات الکترونیکی بانکی رو به افزایش‌اند. 

وی ادامه داد: توسعه بانکداری الکترونیکی باید از مسیر الگوهای سودآور متناسب با استانداردهای بانکداری اسلامی و روندهای بین‌المللی تناسب داشته‌باشد. حمایت از فعالان این عرصه و تمهیدات لازم موجب رشد این بخش و اقتصاد کشور می‌شود. فینتک‌ها نیز آغاز جدیدی بر ارائه خدمات مالی مبتنی‌بر فناوری هستند که به همت بانک مرکزی در اکوسیستم بانکی راه خود را می‌یابند و فضای آن را به نفع مشتری ترسیم می‌کنند. اینها همگی در سایه تغییر نگاه فعالان و مدیران عرصه بانکداری میسر می‌شود. 

دبیر ششمین دوره همایش بانکداری الکترونیکی گفت: شعار این دوره «بازآفرینی نظام بانکی در عصر ارتباطات نوین» است و در شرایط کمرنگ شدن تحریم‌ها که ضرورت‌هایی را برای نظام بانکی ایجاد کرده‌است بر آنیم که در این همایش مسائلی چون تحقق استانداردسازی فرایندهای بانک، بانکداری اجتماعی، ارتقای سامانه‌های امنیتی، فرهنگ‌سازی در مسئله کارمزدمحوری را بررسی کنیم و در این راستا از تجربه‌های موفق جهانی الگو بگیریم.

نقش بی‌بدیل نظام بانکی در توسعه اقتصادی
دکتر علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی، یکی از سخنرانان افتتاحیه همایش بود که به بررسی موضوع «توسعه نظام بانکی، کلید تحقق رشد اقتصادی پایدار» پرداخت و گفت: برگزاری منظم این رویداد آن را به محلی مناسب برای تضارب آرا و آثار تحولات نظام بانکداری کشور مبتنی‌بر پیشرفت‌های فناوری اطلاعات و ارائه راهبردهای لازم تبدیل کرده‌است. 

وی ادامه داد: نظام بانکی نقشی شگرف در رشد و توسعه اقتصاد جامعه دارد و گذرگاهی حساس و تعین‌کننده در پیشرفت کشور محسوب می‌شود و برای ایفای این نقش باید با ایجاد فضای کارآمد و مطابق استانداردهای نوین بانکی و ابزارهای نوین بانکداری الکترونیکی در روند جهانی‌شدن باشد.

تلاش برای افزایش کارآیی نظام بانکی در توسعه اقتصادی
سپس دکتر ولی‌الله سیف به ارائه نکاتی درباره «جایگاه بانک مرکزی در عصر بانکداری الکترونیکی» پرداخت و اظهار داشت: تسهیل گردش پول ازجمله مزایای بانکداری نوین است. بانک مرکزی در تلاش برای افزایش کارآیی نظام‌های پرداخت است. در ایران سهم ارزش پرداخت الکترونیکی شاپرکی به تولیئ ناخالص ملی بالغ بر ۹۶ درصد است. سهم تراکنش‌های موفق به ۹۹ درصد رسیده‌است و سهم ابزارهای پرداخت الکترونیکی در مبادلات افزایش یافته است. در مهرماه ۶/۱۷ عدد تراکنش الکترونیکی صورت گرفته است که بیشتر آن به کارت‌خوان‌های فروشگاهی اختصاص دارد. افزایش تراکنش‌های الکترونیکی شبکه بانکی طی یک دهه نتیجه سیاستگزاری‌های مناسب بانک مرکزی و عملکرد خوب دیگر ارکان دخیل در نظام بانکی کشور است. بانک مرکزی به‌شدت در پی تحلیل فعالیت‌های این حوزه برای سیاستگزاری و یا طراحی‌های بهتر است. 

وی ادامه داد: حفظ ثبات نظام پرداخت، یکپارچه‌سازی زیرساخت‌های بانکداری الکترونیکی، تأمین امنیت فرایندهای نظام پرداخت، رعایت حقوق مشتریان و تروی رقابت در این حوزه ازجمله مسائلی است که توسط بانک مرکزی پیگیری می‌شود. بهره‌مندی از تازه‌ترین فناوری‌ها برای ارتقای خدمات بانکداری الکترونیکی همواره مدنظر نظام بانکی کشور بوده است.

استقبال از پدیده‌های نوین عصر ارتباطات
دکتر محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیز با اشاره به «فراهم کردن بسترهای مناسب برای تأمین مالی زیرساخت‌های بانکداری الکترونیکی» به بیان آمارهای حاکی از رشد فزاینده فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان پرداخت و گفت: اگر خودمان به استقبال پدیده‌های نو نرویم این پدیده‌ها به ما تحمیل می‌شوند. ما با اینترنت اشیا، رایانش ابری، چاپ سه‌بعدی و داده‌های عظیم مواجه‌ایم و نظام بانکی ایران باید به سمت این مقولات برود. 

وی گفت: اکنون رشد سرمایه‌گذاری در حوزه آی‌سی‌تی را با مشارکت بخش خصوصی داریم و حدود ۷۰۰ شهر کشور از نسل سوم موبایل برخوردارند و حدود ۳۵۰ شهر تحت پوشش نسل چهارم آن قرار دارند. پهنای باند داخل کشور نیز افزایش قابل‌توجهی یافته‌است و بستر شبکه ملی اطلاعات و شبکه پهنای باند کشور می‌تواند زیرساخت‌های مساعدی برای بانکداری الکترونیکی کشور ارائه دهد و آن را متحول کند که نتیجه آن افزایش کارآفرینی، بهبود بهره‌وری، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و افزایش کارآفرینی و اشتغال‌زایی خواهدبود.
واعظی در ادامه گفت: امروز با بانکداری مواجه هستیم که به لحاظ الکترونیکی کهنه است. در گذشته کوشش زیادی شد تا چارچوب بانکداری الکترونیکی شکل بگیرد که البته در زمان خود پیشرو بوده‌است، اما احتیاط بیش از حدی که در زمینه تنظیم مقرات بانکی وجود دارد، باعث شد تا در این زمینه عقب بمانیم. طبق جلساتی که با بانک مرکزی و شرکت ملی انفورماتیک داشتیم، دیدگاه‌ها در زمینه تغییر فضا و ایجاد شرایط نوین هم‌سو بوده‌است اما کار در بخش کارشناسی در حال انجام است. 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار داشت: اعتقاد بر این است که امروزه با توجه به تحولات نسل سوم و چهارم تلفن همراه و اینکه شاهد حدود ۴۰ میلیون تلفن هوشمند در دست مردم هستیم هر تلفن می‌تواند نقش یک کارت بانکی را ایفا کند که کارآیی بسیاری دارد، لذا لازم است رگولاتور بانکی ارتباط نزدیک‌تری با رگولاتور بخش ICT داشته‌باشد. چنانچه این ارتباط نزدیک وجود داشته‌باشد می‌توان گام مثبتی برداشت و بانکداری موبایلی را نیز محقق کرد. 

وی گفت: امروز شاهد آن هستیم که شبکه پهن‌باند و شبکه ملی اطلاعات افتتاح شده و وارد عرصه جدیدی شده‌ایم و بسیاری از وزارت‌خانه‌ها و بخش‌های مختلف از آن استفاده می‌کنند. با گسترش شبکه پهن‌باند بیش از ۱۰۰ هزار شغل در این حوزه ایجاد شده است، بنابراین اگر قرار است دولت الکترونیکی در دهه فجر افتتاح شود، بانکداری الکترونیکی نیز باید سرعت عمل بیشتری از خود نشان دهند. شبکه بانکی باید بداند که در این زمینه عقب هستیم و درخواست می‌شود تحول جدی در آن ایجاد کنیم. امکانات زیرساختی در این زمینه کاملاً فراهم است و نام‌گذاری همایش به «بازآفرینی نظام بانکی در عصر ارتباطات نوین» هم نشان می‌دهد که شبکه بانکی خود به نیاز به این تحول پی برده‌است و از آن غافل نیست. 

این همایش فردا نیز با کارگاه‌های تخصصی و سخنرانی‌های علمی در حوزه‌های مختلف بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت ادامه دارد. همچنین در حاشیه این رویداد سالانه بانکی، نمایشگاهی با حضور برخی شرکت‌های فعال در حوزه بانک برپاست.

کد مطلب : 12186
https://aftana.ir/vdch-znz.23ni6dftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی