پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ , 26 Dec 2024
جالب است ۰
مدیرعامل شاپرک در ششمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت

شناسایی کلان‌روندهای جهانی، لازمه پویایی نظام پرداخت

به گفته مدیرعامل شاپرک بیش از ۸۰ درصد از اطلاعات پذیرندگان شبکه پرداخت کشور به سامانه جامع منتقل شده‌است.
منبع : ششمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت

به گفته مدیرعامل شاپرک بیش از ۸۰ درصد از اطلاعات پذیرندگان شبکه پرداخت کشور به سامانه جامع منتقل شده‌است. 

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، محسن قادری، مدیرعامل شاپرک با اشاره به ایجاد شبکه شاپرک در سال ۱۳۹۱ به‌عنوان نقطه عطفی در سیستم پرداخت کشورف گفت: تغییرات نظام پرداخت در جهان امری اجتناب‌ناپذیر است که همواره موجب کاهش هزینه‌ها، افزایش درآمد، اصلاح استراتژی‌ها و رشد فناوری می‌شود. این در حالی است که اگر نظام‌های پرداخت‌های سنتی به سمت این نوآوری‌ها حرکت نکنند با چالش شکل‌گیری رقابت ناسالم و افزایش هزینه‌ها روبرو خواهیم شد. طبق گزارش Global Payment در آمریکای شمالی ۱۰ درصد افراد از پول نقد استفاده نمی‌کنند و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۱۷، کمتر از ۲۵ درصد خریدها با پول نقد انجام خواهد شد. در ایران نیز نسبت ارزش تراکنش‌های شاپرک به نقدینگی در حدود ۱۱ درصد است که حکایت از رشد سالانه ۲۰ درصدی در مبلغ و تعداد تراکنش‌های شاپرک دارد. 

وی در ادامه گفت: کلان روندهای پرداخت الکترونیک در دنیا را می‌توان به چهار دسته تنظیم‌گری، ترکیب جمعیتی، توزیع ثروت و فن‌آوری تقسیم کرد. در این میان، مدیریت ریسک و حاکمیت شرکتی، فرهنگ‌سازی در حوزه کسب و کار، طراحی فرایندهای بازیابی و استانداردها به منظور تعامل با نهادهای مالی بین‌المللی و حمایت از مشتریان به‌عنوان مهم‌ترین عوامل حوزه نظارت بانکی پیشنهاد می‌شود. 

وی درباره اقدامات تنظیم‌گری در راستای روندهای جهانی افزود: در این حوزه، سه فاز در نظر گرفته شده است. فاز اول، ساماندهی صنعت پرداخت و نظارت بر آن است که به تدوین مقررات ناظر بر شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت می‌پردازد. فاز دوم، مربوط به ایجاد زیرساخت‌ها و استانداردسازی است که از دو سال پیش شروع شده و درنهایت فاز سوم اقدمات مرتبط با توسعه و تعیین تکلیف کسب و کارهای نوآورانه است. 

مدیر‌عامل شرکت شاپرک در ادامه با اشاره به وجود مشکلات شفافیت اطلاعات در شبکه پرداخت و سامانه شاپرک افزود: شاپرک در راستای روندهای جهانی رگولاتوری اقدام به پالایش اطلاعات، تحلیل و گزارش‌دهی نموده است. به طوری‌که تاکنون بیش از ۸۰ درصد از اطلاعات پذیرندگان شبکه پرداخت کشور به سامانه جامع منتقل شده است. علاوه بر این دستیابی به بیش از ۸۳ درصد از اطلاعات صنفی (MCC) پذیرندگان، ۹۰ درصد از اطلاعات هویتی و پستی پذیرندگان و همچنین غیر فعال‌سازی بیش از ۳۵۰ هزار پایانه فروش بدون تراکنش از مهم‌ترین اقدامات این پروژه به شمار می‌رود. 

قادری در ادامه گفت: پرداخت موبایلی، اینترنت اشیاء، پول مجازی، بیومتریکس و امنیت از مهم‌ترین مولفه‌های حوزه فن‌آوری است. وی با مروری بر وضعیت عملکرد پول مجازی در جهان گفت: بهره‌گیری از مفهوم زنجیره بلوک، حفظ امنیت اطلاعات مالی اشخاص، بدون هزینه‌بودن نقل و انتقال پول، عدم امکان جعل و قابل استفاده‌بودن در کشورهای با نظام پرداخت ناکارآمد از دلایل رشد بیت کوین (پول مجازی) در جهان به شمار می‌رود. علاوه بر این، در حال حاضر نیمی از مشتریان اروپایی ترجیح می‌دهند به جای استفاده از روش‌های سنتی از انواع روش‌های تصدیق اصالت بیومتریکس استقبال ‌کنند. در این زمینه، بانک بارکلیز استفاده از فناوری تشخیص صدا را از ابتدای آگوست ۲۰۱۶ به همه مشتریانش ارائه کرده است. 

وی درباره توزیع ثروت به‌عنوان چهارمین مؤلفه ایجاد تغییرات در روند پرداخت الکترونیک تصریح کرد: حرکت ثروت از کشورهای توسعه‌یافته به سمت کشورهای درحال توسعه، تقسیم‌شدن سهم بازار به دلیل بازتوزیع ثروت در جهان و ایجاد فرصت برای توسعه بازار پرداخت‌های الکترونیک در کشورهای در حال توسعه امروزه به یکی از مسائل مهم این حوزه تبدیل شده است. 

قادری در پایان گفت: شناسایی کلان روندهای صنعت و پیروی از استانداردها و بهترین عملکردهای جهان می‌تواند در استفاده بهینه از منابع کشور، ایجاد نظام پرداخت الکترونیک پویا و چابک، تهدیدات امنیتی کمتر و درنهایت ایجاد رضایتمندی نزد دارندگان و پذیرندگان کارت نقش قابل توجهی داشته‌باشد.

کد مطلب : 12194
https://aftana.ir/vdcgtq9q.ak9xy4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی