قائم مقام مركز تخصصی امنیت اطلاعات (آپا) در اصفهان گفت: بحث آموزش امنیت فناوری اطلاعات و ارتباطات در كشور مغفول مانده است و توجه چندانی به آن نمی شود.
منبع : خبرگزاری ایرنا
قائم مقام مركز تخصصی امنیت اطلاعات (آپا) در اصفهان گفت: بحث آموزش امنیت فناوری اطلاعات و ارتباطات در كشور مغفول مانده است و توجه چندانی به آن نمی شود.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)،'مهدی بهروزی' افزود: ایران دارای میلیونها كاربر رایانه و اینترنت است اما متناسب با این حجم گسترده، اطلاع رسانی و آموزش درباره مقوله حساس امنیت اطلاعات صورت نگرفته است.
وی آموزشهای ارایه شده در كشور را ناكافی دانست و اظهار داشت: آموزش امنیت فناوری اطلاعات باید در تمام سطوح جامعه و با عزم جدی تمام دستگاههای اجرایی بویژه متولیان این حوزه انجام گیرد.
وی با بیان اینكه كاربران رایانه در كشور مورد سوء استفاده های بسیاری مانند نفوذ به پست الكترونیكی، كارتهای بانكی و فیشینگ قرار می گیرند افزود: باید از طرق مختلف به مردم آگاهی كافی داده شود.
به گفته وی، رسانه ها، وب سایتهای اینترنتی، روابط عمومی سازمانها و صنایع، شهرداری ها و مدارس در آگاه كردن مردم درباره امنیت اطلاعات نقش بسزایی دارند.
این كارشناس تاكید كرد: هر فرد در هر سطحی كه از فناوری اطلاعات استفاده می كند باید آموزشهای لازم در زمینه امنیتی را فرا گیرد كه این مساله در كشور مورد غفلت واقع شده است.
بهروزی با بیان اینكه نمی توان این آموزشها را اجباری كرد افزود: در چند سال گذشته گذراندن دوره های آموزشی فناوری اطلاعات (ICDL) برای كارمندان اجباری شد اما نتیجه چندان ثمربخشی از آن حاصل نشد.
وی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را متولی اصلی این حوزه دانست و افزود: این وزارتخانه باید تلاش كند با همكاری سایر دستگاههای اجرایی برنامه های بیشتری درباره امنیت اطلاعات اجرا كند.
بهروزی به سند 'افتا' (امنیت فضای تبادل اطلاعات) اشاره و تصریح كرد: این سند از دو سال گذشته به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده و لازم است اجرای آن شتاب بیشتری به خود بگیرد.
وی با بیان اینكه تشكیل پلیس 'فتا' و دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم رایانه ای در راستای امنیت فضای تبادل اطلاعات بوده است، گفت: آموزش نیروی انسانی متخصص برای امنیت فناوری اطلاعات نیز برای اجرایی كردن هرچه بهتر این سند ضروری است.