چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ , 25 Dec 2024
جالب است ۰
واکنش به الزامی‌شدن آنتی‌ویروس ایرانی در بخش دولتی

بابادی‌نیا: انحصار امکان دسترسی به حفره‌های ‌امنیتی محصول را می‌افزاید

اختصاصی افتانا
به‌گفته بابادی‌نیا، استفاده انحصاری از یک محصول امنیتی این است که دولت‌های متخاصم آن را می‌خرند، حفره‌های امنیتی آن را شناسایی می‌کنند و این آسیب‌پذیری‌ها را به دشمنان ما می‌فروشند.
به‌گفته بابادی‌نیا، استفاده انحصاری از یک محصول امنیتی این است که دولت‌های متخاصم آن را می‌خرند، حفره‌های امنیتی آن را شناسایی می‌کنند و این آسیب‌پذیری‌ها را به دشمنان ما می‌فروشند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، بر اساس ابلاغیه هیئت دولت از این پس دستگاه‌های اجرایی باید از آنتی‌ویروس بومی «پادویش» بهره گیرند. به گفته مسئولان ذی‌ربط، این تصمیم ضمن کوشش برای بهبود ارتقای امنیت سایبری در راستای حمایت از محصول بومی و تحقق اقتصاد مقاومتی اتخاذ شده‌است.

حمید بابادی‌نیا، عضو هیئت‌مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران، در واکنش به این موضوع ضمن تاکید بر توانمندی طراحان در مدیریت علمی و فنی صحیح این آنتی‌ویروس چنین شیوه حمایتی را روش مناسبی ندانست و اظهار کرد: اینکه دولت به سراغ یک محصول بومی خوب برود و به حمایت‌ آن بپردازد بسیار باارزش است، اما این شیوه امنیتی را در مورد صنعت خودروسازی هم تجربه کردیم و نتیجه مطلوبی از آن نگرفتیم با وجود اینکه صنعت خودروسازی صنعتی پرسابقه‌تر هم هست و صنعت آی‌تی بسیار نوپا و جدید به حساب می‌آید احتمالا نتایج حمایت اشتباه در آن حوزه در اینجا قابل تعمیم است.

وی ادامه داد: این اقدام می‌تواند یک‌سری مخاطرات امنیتی ایجاد کند، چراکه امنیت لایه‌های مختلفی دارد و من به‌عنوان یک کارشناس معتقدم بهترین راه این است که با محصولات روز و معتبر دنیا در لایه‌های دیگر کنترل‌های امنیتی را داشته‌باشیم و در کنار آنها محصول ایرانی را هم برای اطمینان و اعتماد بیشتر به‌کار گیریم، مثلا سیمانتک را در یک لایه بگذاریم و بعد کسپرسکی را که از کشور درست مقابل آن است قرار دهیم و بعد هم پادویش را برای اطمینان خاطر از جهت بومی بودن آن تا احتمال دیده نشدن آسیب‌پذیری‌ها را به کمترین حد برسانیم.

این کارشناس امنیت سایبری گفت: مشکلی که در شرایط استفاده انحصاری از یک محصول امنیتی به وجود می‌آید این است که دولت‌های متخاصم این آنتی‌ویروس را می‌خرند، حفره‌های امنیتی آن را شناسایی می‌کنند و این آسیب‌پذیری‌ها را به دشمنان ما می‌فروشند و از آنجایی که کارشناسان ما در مجامع بین‌المللی امنیتی حضور ندارند از این موضوع بی‌خبر می‌مانند. وجود حفره‌های امنیتی چیزی است که در حتی برترین محصولات امنیتی دنیا نیز امکان آن هست، چرا که اصولا امنیت صد درصدی در دنیای سایبری وجود ندارد.

وی گفت: باید شرایط را برای جوانان فراهم کنیم تا در یک بازار رقابتی در شرایطی مساعد به فعالیت بپردازند. بهترین راه حمایت از محصولات امنیتی این است که به آنها بودجه بدهیم تا در‌ آزمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی ثبت شوند و مورد سنجش قرار بگیرند و با عبور از تست‌های متعددی ‌که این آزمایشگاه‌ها برای بررسی محصولات دارند و بر این اساس در رنکینگ قرار گیرند و بعد به ‌آنها فرصت بدهیم تا رنک خود را بالا ببرند و در فضای رقابت‌های جهانی قرار گیرند. این فرایند هزینه بالایی دارد و خوب است در این مورد از محصولات بومی باقابلیت کشورمان حمایت کنیم.

بابادی‌نیا تاکید کرد: انحصار هیچ‌وقت جواب نمی‌دهد و باید شرایط رقابتی ایجاد کرد .این بدترین نوع حمایت است که منجر به جبهه‌گیری کارشناسان آی‌تی می‌شود. حاکمیت باید تفکر و دانش جدید این کارشناسان را در تصمیم‌گیری مورد توجه قرار دهد و کارشناسان هم باید به دغدغه‌های امنیتی و دفاعی بخش حاکمیت احترام بگذارند.
کد مطلب : 13739
https://aftana.ir/vdccomqs.2bq118laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی