پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ , 26 Dec 2024
جالب است ۰
واکنش به الزامی‌شدن آنتی‌ویروس ایرانی در بخش دولتی

انحصار می‌تواند به کاهش کیفیت منجر شود

اختصاصی افتانا
هر موقع انحصاری خلق می‌شود می‌تواند روی کیفیت آن کالا و خدمت تاثیر بگذارد و باعث افزایش قیمت یا کاهش کیفیت آن شود.
هر موقع انحصاری خلق می‌شود می‌تواند روی کیفیت آن کالا و خدمت تاثیر بگذارد و باعث افزایش قیمت یا کاهش کیفیت آن شود.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، بر اساس ابلاغیه هیئت دولت از این پس دستگاه‌های اجرایی باید از آنتی‌ویروس بومی «پادویش» بهره گیرند. به گفته مسئولان ذی‌ربط، این تصمیم ضمن کوشش برای بهبود ارتقای امنیت سایبری در راستای حمایت از محصول بومی و تحقق اقتصاد مقاومتی اتخاذ شده‌است.

مهندس شاهین نوروزی، مدیرعامل شرکت پندار کوشک ایمن، درباره اینکه این موضوع چقدر ایجاد انحصار خواهدکرد گفت: با توجه به اینکه در این ابلاعیه از یک محصول اسم برده شده‌است به‌طور یقین برای آن انحصار کامل ایجاد می‌کند. نه فقط در این زمینه، بلکه در بسیاری حوزه‌های دیگر هم شاهد این تجربه بودیم که هر موقع انحصاری خلق می‌شود می‌تواند روی کیفیت آن کالا و خدمت تاثیر بگذارد و باعث افزایش قیمت یا کاهش کیفیت آن شود. وقتی که تامین‌کننده کالا می‌بیند رقیبی در حوزه آن کالا ندارد شاید کوشش کمتری در بهبود و افزایش کیفیت آن به‌کار گیرد. این حوزه هم استثنا نیست، اما می‌توانیم امیدوار باشیم چون این مقوله به امنیت خدمات، ارتباط مستقیم دارد فقط افزایش قیمت داشته‌باشد، اما در کیفیت شاهد کاهش و افول نباشیم.

وی ادامه داد: نکته دیگر اینکه دیکته کردن استفاده از یک آنتی‌ویروس در بقیه دنیا هم مرسوم است. در خیلی از دولت‌ها هم این اتفاق می‌افتد که محصولات بومی خود را در زمینه امنیت فناوری اطلاعات الزامی می‌کنند و کاربرد آن را دیکته می‌کنند. این در اروپا و تمام کشورهای صنعتی دنیا هم دیده می‌شود و این رفتار دولت در حوزه امنیت فناوری اطلاعات، رفتار مرسومی در دنیاست و غلط نیست؛ اما کاش بخش خصوصی در این زمینه فعال‌تر می شد تا تعداد آنتی‌ویروس‌هایی که می‌توانند در قالب بزرگ‌تر در دولت کار کنند تعدد یابند تا ما صرفا ملزم به استفاده از یک محصول نباشیم. با این همه، این موضوع که از محصولات بومی در ارگان دولتی و زیرساخت‌های حیاتی یک کشور استفاده شود مورد تایید و توافق کارشناسان امنیتی و در همه دنیا مرسوم است.

نوروزی درباره آثار مثبت و منفی این انحصار بر صنعت آی‌تی گفت: انحصار در چنین محصولی در صنعت آی‌تی تاثیر منفی نمی‌گذارد، بلکه شاید تاثیر مثبت هم داشته‌باشد، زیرا شاید باعث شود شرکت‌های دیگری که می‌توانند در این فضا کار علمی و تخصصی کنند به خودشان بیایند و به دنبال تولید محصولات در سطح بالا بروند تا درنتیجه به تولید ملی کمک ‌شود. از آورده‌های تولید محصول مشابه این است که انحصار از بین می‌رود و رقابت باعث افزایش کیفیت سایر محصولات این حوزه خواهد شد.

وی درباره اینکه این وضعیت چقدر احتمال خطر آسیب‌پذیری را در سازمان‌ها افزایش می‌دهد، توضیح داد: نمی‌شود گفت استفاده از آنتی‌ویروس‌های خارجی باعث کاهش آسیب‌پذیری‌ها می‌شود که حال بتوان گفت استفاده از آنتی‌ویروس‌های داخلی حتما این خطر را افزایش بدهد. حوزه مهندسی و تولید نرم‌افزار در کشور پدیده‌ای رو به جلو است و ما می‌توانیم در دنیا به‌دلیل داشتن متخصصان خوب در این حوزه حرفی برای گفتن داشته‌باشیم. اگر فضای انحصار در این حوزه شکسته شود و رقابت خلق کند بسیار مفید خواهدبود. لزومی ندارد تعداد رقبا زیاد هم باشد. دو تا رقیب هم باشند کافی است تا این انحصار شکسته شود. در دنیا هم شاهدیم که تعداد آنتی‌ویروس‌های معروف خیلی زیاد نیست و در دیگرها کشوری شاید یکی دو شرکت فعال و قدرتمند در این زمینه نبینیم. در آن صورت می‌توانیم امیدوار باشیم که استفاده از ضدبدافزارهای داخلی می‌تواند باعث ارتقای امنیت خدمات حوزه فناوری اطلاعات ‌شوند و خطر آسیب‌پذیری‌ها را بکاهند، اما طبیعی است که اگر این انحصار باعث کاهش کیفیت محصول شود قطعا خطر آسیب‌پذیری را افزایش می‌دهد و ما امیدواریم شرکتی که در این حوزه فعال است و این فرصت را به‌دست‌آورده‌است با این انحصار بتواند قدرت و توان توسعه کار و به‌روز نگه داشتن و رشد محصول خود را به‌دست آورد.
کد مطلب : 13777
https://aftana.ir/vdceff8z.jh8xfi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی