چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ , 25 Dec 2024
جالب است ۰
بیانیه پایانی پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران

تاکید بر افزایش توان علمی و تخصصی کشور در حوزه افتا

در بیانیه پایانی پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران بر توجه و برنامه‌ریزی برای افزایش توان علمی و تخصصی کشور در حوزه افتا تاکید شد.
در بیانیه پایانی پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران بر توجه و برنامه‌ریزی برای افزایش توان علمی و تخصصی کشور در حوزه افتا تاکید شد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران روزهای ۶ و ۷ شهریورماه ۹۷ همراه با یک نمایشگاه جنبی در دانشکده مهندسی برق دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد.

پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران با هدف هم‌افزایی پژوهشگران و صنعتگران حوزه امنیت اطلاعات و رمز شناسی و نیز انتشار یافته‌های نو و بدیع در این زمینه برگزار شد.

در ادامه بیانیه پایانی کنفرانس این دوره آمده‌است:

«به منظور دست‌یابی به راهکارهای اجرایی مطلوب جهت تحقق اهداف مذکور در اسناد بالادستی کشور برای احراز جایگاه برتر و تأثیرگذار در علم رمز و فناوری امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) و همچنین تقویت توانمندی‌های داخلی برای مواجهه با اقدامات روزافزون دشمنان که تضعیف امنیت همه‌جانبه این مرز و بوم را از طریق حملات سایبری و نفوذ به فضای مجازی هدف قرار داده‌اند، لازم است بیش از پیش به افزایش توان علمی و تخصصی کشور در حوزه افتا توجه شود. بر مبنای این دغدغه مهم و در پایان برگزاری پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران که مهم‌ترین رویداد علمی کشور در این حوزه محسوب می‌شود بر انجام موارد زیر با هدف تقویت زیرساخت‌های حوزه افتا از سوی نهادهای سیاست‌گذار و دستگاه‌های اجرایی مسئول، تأکید می‌کنیم:

۱- علاوه بر توسعه تحصیلات تکمیلی و پژوهش‌های حوزه افتا به عنوان یک حوزه راهبردی، ضروری است به راهکارهای مهارت‌آموزی این حوزه در مقاطع تحصیلی پیش از دانشگاه نیز به‌طور جدی توجه شود.

۲- ضمن تأکید بر توسعه کمی و کیفی آموزش‌ها و پژوهش‌های دانشگاهی در حوزه افتا، ضروری است به راهکارهای عملیاتی برای اشتغال فارغ‌التحصیلان این حوزه از طریق حمایت از توسعه صنعت افتا به عنوان یک صنعت حیاتی جهت ارتقاء امنیت فضای مجازی کشور توجه ویژه مبذول شود.

۳- ضروری است موضوع مهم ارزیابی اجرای سند «امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور (افتا)» و روزآمدسازی آن بر اساس شرایط و نیازهای روز کشور مورد توجه قرار گیرد.

۴- با توجه به الزامات و اقتضائات امنیت ملی و بر مبنای اصول اقتصاد مقاومتی، لازم است تدوین و اجرای سیاست‌های حمایت از تولید و کاربرد محصولات داخلی در حوزه افتا و همچنین ممنوعیت واردات تجهیزات این حوزه (که امکان ساخت آنها در داخل کشور وجود دارد) بیش از پیش توسط مراجع ذی‌ربط مورد توجه واقع شود.

۵- تدوین برنامه راهبردی و نقشه‌راه توسعه امنیت در حوزه‌های مختلف صنعتی کشور به‌خصوص امن‌سازی سامانه‌های کنترل صنعتی با هدف جلوگیری و مهار تهدیدات روزافزون این سامانه‌ها در زیرساخت‌های حیاتی کشور یک ضرورت انکارناپذیر است که باید از سوی نهادهای مسئول به آن توجه شده و برای جلوگیری از حملات قابل پیش‌بینی به سازمان‌های حیاتی، حساس و مهم کشور مورد اقدام عاجل قرار گیرد.

۶- به منظور جلوگیری از اقدامات غیرکارشناسی در فضای مجازی برای استفاده از فناوری‌های نوین و مواجهه هوشمندانه با مخاطرات امنیتی آنها، ضروری است به بنیان‌های علمی و ابعاد مختلف فنی و حقوقی بکارگیری این فناوری‌ها توجه شده و برای تصمیمات لازم توسط نهادهای سیاست‌گذار مانند شورای عالی فضای مجازی از ظرفیت دانشگاه‌ها و انجمن¬های علمی استفاده بایسته به عمل آید.

۷- با تأکید بر ضرورت تدوین قوانین پایه و راهگشا توسط مجلس شورای اسلامی برای حمایت از توسعه صنعت دانش‌بنیان افتا در کشور و همچنین با بیان اهمیت مشارکت و پیشگامی جمهوری اسلامی ایران در شکل‌دهی قواعد بین‌المللی فضای مجازی جهت نیل به قدرت درونی امنیت سایبری، لازم است از برگزاری مجامع علمی و توسعه تعاملات با نهادهای علمی کشورهای دیگر در حوزه افتا حمایت شود.»
کد مطلب : 14472
https://aftana.ir/vdchiknz.23nkqdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی