جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ , 15 Nov 2024
جالب است ۰
رایح‌ترین رمزهای عبور سال 2022

توصیه‌هایی برای بالا بردن امنیت سایبری هنگام انتخاب رمز عبور

اختصاصی افتانا- علیرضا صالحی
شرکت NordPass فهرست رایج‌ترین رمزهای عبور سال ۲۰۲۲ را منتشر کرد.
اختصاصی افتانا: شرکت NordPass فهرست رایج‌ترین رمزهای عبور سال ۲۰۲۲ را منتشر کرد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات) به نقل از The Register، شرکت نوردپَس (NordPass) فهرست رایج‌ترین رمزهای عبور سال ۲۰۲۲ را منتشر کرده است و نتایج ناامیدکننده‌ای در این فهرست مشاهده می‌شود.

متأسفانه، «password» باز هم در صدر لیست متداول‌ترین رمزهای عبور، قرار داشت و پس از آن «123456» و نسخه ایمن‌تر آن «123456789»، «guest»، «qwerty» و بسیاری موارد دیگر که قطعاً می‌توانید بدون نیاز به کمک یک ابزار کرک آن‌ها را کشف کنید، در این فهرست دیده می‌شدند.

تعداد کمی از رمزهای عبور که در این لیست مشاهده می‌شود، کلمات معنادار هستند: بیشتر آن‌ها فقط تکرار یک کاراکتر، دنباله‌ای از اعدادی که به راحتی قابل حدس زدن هستند، یک ردیف از کلیدها، یا ترکیبات اولیه مانند «pass@123» هستند.

نوردپس همراه با فهرستی ناامیدکننده از رمزهای عبور رایج و سرعتی که برای شکستن آن‌ها لازم است (بیشتر آن‌ها کمتر از یک ثانیه شکسته شده‌اند)، آماری را در مورد آنچه در دنیای رمزهای عبور در حال رواج است به اشتراک گذاشته است، مانند کلمه «oscar» در فصل جوایز و همچنین «batman»، «euphoria» و «encanto» پس از فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی همنام که امسال پرطرفدار بوده‌اند، بیشتر به چشم می‌خورد.

این چندمین بار است که فهرستی از رایج‌ترین رمزهای عبور با چنین کلماتی که به راحتی قابل حدس زدن هستند، منتشر می‌شود - و نه حتی برای اولین بار در سال جاری. متأسفانه، این بدان معنی است که مردم پیام حیاتی رمز عبور را دریافت نمی‌کنند.

از طرف دیگر، ممکن است بسیاری از گذرواژه‌های اصلی موجود در این لیست از دستگاه‌های متصل به اینترنت باشد که صاحبان آن گذرواژه‌های پیش‌فرض خود را تغییر نداده‌اند. این که آیا چنین مسئله‌ای صادق است یا نه، مشخص نیست، اما اگر درست باشد می‌تواند نشان‌دهنده مشکل دیگری باشد که واقعاً باید با آن برخورد کرد.

با بازگشت به گذرواژه‌های تولید شده توسط انسان، نوردپس نکاتی را برای کسانی در میان ما دارد که ترجیح می‌دهند یک رمز عبور ساده برای سرویس‌های مورد استفاده خود می‌گذارند. احتمالاً قبلاً این موارد را شنیده‌اید، اما واضح است که باید دوباره بیان شوند.

برای شروع، مطمئن شوید که رمز عبور مورد نظر شما حداقل ۱۲ کاراکتر است و حروف بزرگ یا کوچک را با اعداد و نمادها ترکیب کنید. بهتر است از یک تولیدکننده رمز عبور برای این کار استفاده کنید.

همچنین ضروری است که از رمزهای عبور خودتان در حساب‌های مختلف استفاده مجدد نکنید، چیزی که بیشتر ما احتمالاً در آن مقصر هستیم. علاوه بر این، توصیه می‌شود به طور مرتب حساب‌هایی را که دیگر از آن‌ها استفاده نمی‌کنید، ببندید تا ردپای آنلاین خودتان رابه مرور زمان کاهش دهید.

همچنین مطمئن شوید که به طور مرتب قدرت رمز عبور خود را بررسی کنید، کاری که بسیاری از مدیران رمز عبور و مرورگرهای وب که اطلاعات کاربری را ذخیره می کنند، قادر به انجام آن هستند. رمزهای عبور را نیز به طور منظم تغییر دهید.

برای اینکه بتوانید رمزهای عبور خودتان را بهتر مدیریت کنید، بهتر است که یک نرم‌افزار مدیریت رمز عبور نیز روی سیستم خود نصب کنید.

منبع: The Register
کد مطلب : 19937
https://aftana.ir/vdciy3az.t1a3p2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی