بر اساس گزارش شاپرک، خرید شارژ تلفن همراه اعتباری به طور میانگین ۳۰ درصد تراکنشهای کارتخوان فروشگاهی و ۲۰ درصد تراکنشهای ابزار پذیرش موبایلی را تشکیل میدهد.
بر اساس گزارش شاپرک، خرید شارژ تلفن همراه اعتباری به طور میانگین ۳۰ درصد تراکنشهای کارتخوان فروشگاهی و ۲۰ درصد تراکنشهای ابزار پذیرش موبایلی را تشکیل میدهد.
به گزارش افتانا، گزارش شاپرک از تراکنشهای الکترونیکی اسفند ۱۴۰۲ نشان میدهد از ابزار کارتخوان فروشگاهی و ابزار پذیرش موبایلی به طور عمده برای خرید کارتهای شارژ تلفن همراه اعتباری استفاده میشود و به طور متوسط حداقل ۳۰ درصد از تراکنشهای کارتخوان فروشگاهی و ۲۰ درصد از تراکنشهای ابزار پذیرش موبایلی مربوط به خرید کارت تلفن همراه اعتباری بوده است. بر اساس گزارش شاپرک، بیشترین سهم بازار برای کارتخوان فروشگاهی با بیش از ۹۱ درصد است و بعد از آن ابزار پذیرش اینترنتی با ۶.۱۵ درصد و ابزار پذیرش موبایلی با ۲.۲۸ درصد سهم بازار باقیمانده تراکنشهای شبکه پرداخت را در اختیار دارند.
همچنین در سهم تعدادی خدمات شاپرکی، خرید کالا و خدمات با بیش از ۸۹ درصد بیشترین از نظر تعداد دارد و پرداخت قبض و خرید شارژ تلفن همراه و نیز ماندهگیری به ترتیب در جایگاه بعدی این شاخص قرار میگیرند. همچنین آمارها در این گزارش نشان میدهد ابزار مطلوب انجام تراکنشهای خرید برای دهک دهم درآمدی، ابزار پذیرش اینترنتی است.
در اسفندماه بر اساس گزارش اقتصادی شاپرک، بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۳ تراکنش در شبکه پرداخت نهایی شده است. در ماه پایانی سال مبلغ و تعداد تراکنشهای شاپرکی، با رشد ۲۸۹ همت در مبلغ و ۲۷۹ میلیون در تعداد تراکنش نسبت به بهمنماه روبهرو بوده است. بر این اساس، در سال ۱۴۰۲ در اسفندماه بیشترین رشد در مبلغ اسمی تراکنشها به ثبت رسیده است و همچنین ارزش اسمی تراکنشها در اسفندماه نسبت به بهمنماه ۲۶.۲۲ درصد رشد داشته است. این در حالی است ارزش تورمزدایی شده تراکنشها در اسفندماه نسبت به بهمنماه حاکی از ۲۳.۷۵ درصد تغییر در تبدیل ارزش اسمی به ارزش حقیقی است.
این اختلاف در نسبت مقایسهای میان اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱، به کاهش منفی ۱۰ درصد در ارزش حقیقی تراکنشها میرسد که نشان از تاثیر تورم بر مبلغ تراکنشها در شبکه پرداخت است. چراکه رشد اسمی مبلغ تراکنشها در مدت زمان مورد اشاره در بالا بیش از ۱۸ درصد بوده است که اختلاف معنادار ارزش اسمی و حقیقی تراکنشها خبر میدهد.
در شاخص ابزارهای پذیرش سیستمی در مجموع تمام ابزارهای پذیرش در شبکه پرداخت رشدی معادل ۱.۶۰ درصد داشتهاند که بیشترین رشد به ابزار پذیرش اینترنتی با ۳.۱۴ درصد تعلق میگیرد. بعد از آن به ترتیب کارتخوان فروشگاهی با ۱.۴۳ درصد، ابزار پذیرش موبایلی با ۰.۱۷ درصد در جایگاه بعدی رشد تعدادی قرار میگیرند.
بیش از ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار کارتخوان فروشگاهی، ۱ میلیون و ۱۶۹ هزار ابزار پذیرش اینترنتی و ۶ هزار و ۴۷۱ ابزار پذیرش موبایلی در شبکه پرداخت به عنوان ابزار پذیرش فعال شناسایی شده است. در گزارش شاپرک سهم هر ابزار پذیرش به صورت متوسط ۳۶۷ تراکنش ثبت شده است که در اسفند به نسبت بهمنماه بیش از ۵ درصد رشد داشته است. همچنین در شاخص، دامنه مبلغی در اسفندماه ۱۴۰۲ بیش از ۹۳ درصد از تعداد تراکنشهای با کارتخوانهای فروشگاهی مبلغی کمتر از ۶۰۰ هزار تومان داشتهاند و ۶.۵۷ درصد از تراکنشها در بازه مبلغی ۶۰۰ تا ۲ میلیون تومان بودهاند و تنها ۰.۱۳ درصد از تراکنشها مبلغی بیشتر از ۲ میلیون تومان داشتهاند.
همچنین در شاخص سهم بازار شرکتهای پرداخت الکترونیکی از نظر مبلغ تراکنشها، شرکت بهپرداخت با کاهش سهم بازار به ۱۹.۷۷ درصد همچنان صدرنشین است و بعد از آن پرداخت الکترونیکی سامان با اختلافی نزدیک به نیم درصد در جایگاه دوم قرار گرفته است. پرداخت الکترونیکی سداد با بیش از ۱۲ درصد و تجارت الکترونیکی پارسیان با بیش از ۱۰ درصد و پرداخت الکترونیکی پاسارگاد در جایگاه بعدی از نظر سهم بازار قرار میگیرند. دو شرکت الکترونیک کارت دماوند و فراپردازان آروند امید نیز در با کمترین سهم بازار در جایگاه آخر در میان شرکتهای PSP قرار میگیرند.