سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ , 24 Dec 2024
جالب است ۰
عضو هیئت‌مدیره انجمن افتا: رشد هوش مصنوعی با امنیت و تنظیم‌گری امیدبخش می‌شود

چالش‌های اکوسیستم افتا و موانع توسعه آن

کامبیز قادری، عضو هیئت مدیره انجمن افتا، درباره توسعه هوش مصنوعی و ترس‌ها و ابهامات حاصل از شکاف علمی در این حوزه می‌گوید.
کامبیز قادری، عضو هیئت مدیره انجمن افتا، درباره توسعه هوش مصنوعی و ترس‌ها و ابهامات حاصل از شکاف علمی در این حوزه می‌گوید.

به گزارش افتانا، کامبیز قادری، عضو هیئت مدیره انجمن افتا در یک مصاحبه ویدئویی پیرامون بررسی صنعت امنیت سایبری در ایران درباره موضوع توسعه هوش مصنوعی گفت: ابعاد هوش مصنوعی و کاربردهای آن هنوز برای ما شفاف نیست. یک فضای غیرشفاف و مبهم که شاید در نگاه اول جذاب و مدرن به نظر برسد، اما در حقیقت زوایا و جزئیات آن حتی برای بسیاری از کشورهای جهان نیز روشن نیست. به همین دلیل، این فناوری در حال حاضر برای ما به‌درستی قابل‌استفاده نیست. با توجه به شکاف علمی و پیشرفت سریع دانش و روند تصاعدی رشد علم در جهان، اتفاقاتی در حال رخ دادن است که کشورهای پیشرو در جهان به ابعاد پنهان هوش مصنوعی دست یافته‌اند. برای آنها به برخی از این زوایای پنهان، نور تابیده شده و می‌دانند که برای جهان آتی که به این سمت می‌رود چه چیزهایی مورد نیاز است. آن‌ها ابزارهای خود را به‌روزرسانی کرده‌اند تا بتوانند با تعامل و تبادل دانش، این فناوری را به شکل مؤثری توسعه دهند.
 
وی ادامه داد: من معتقدم این پیشرفت‌ها، در حالی‌که جذابیت‌هایی دارند، اما در عین حال برای ما ترسناک هستند. نمی‌خواهم بگویم که باید با علم دنیا مخالفت کنیم یا از کمک به پیشرفت آن دست بکشیم، اما به‌شخصه وقتی به این موضوع فکر می‌کنم، بیشتر از اینکه علاقه‌مند شوم، دچار واهمه می‌شوم. اگر اشراف کامل علمی بر این حوزه داشته باشیم و  چارچوب‌هایی مثل تنظیم‌گری (رگولیشن)، حفاظت و امنیت را به‌طور جامع طراحی کنیم، شرایط متفاوت می‌شود. اما در یک فضای مبهم و غبارآلود، توسعه هوش مصنوعی برای من بیشتر از آنکه امیدبخش باشد، ترسناک است.
 
 
به گفته وی  اهمیت امنیت سایبری در شرایط رشد سریع فناوری‌ها بسیار زیاد است و  مشکلاتی نظیر مهاجرت نیروی انسانی متخصص، تحریم‌ها و نبود قوانین شفاف توسعه این حوزه را با موانع جدی مواجه کرده است. لذا تدوین و به‌روزرسانی سیاست‌ها، قوانین و دستورالعمل‌های اجرایی مناسب برای تنظیم مقررات مرتبط با امنیت سامانه‌های اطلاعاتی و کنترلی در زیرساخت‌های حیاتی کشور و اهمیت هماهنگی دستگاه‌های مسئول در این زمینه یک ضرورت محسوب می‌شود تا بتوان بر چالش‌های اکوسیستم افتا و موانع توسعه آن غلبه کرد. این محدودیت‌ها به کاهش سرعت توسعه و تکرار رویکردهای قدیمی منجر شده است، در حالی که جهان با شتاب به سمت تحول دیجیتال و پیشرفت در زمینه هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های نوین حرکت می‌کند. برای غلبه بر این چالش‌ها، نیاز به یک رویکرد جامع و هماهنگ بین دستگاه‌های مسئول، بخش خصوصی و دانشگاه‌ها است که بتوانند با برنامه‌ریزی مؤثر و بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی، مسیر توسعه را هموار کنند.
کد مطلب : 22624
https://aftana.ir/vdcfjvd0.w6d00agiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی