جمعه ۱۵ فروردين ۱۴۰۴ , 4 Apr 2025
جالب است ۰
برگزاری جلسه پایانی شورای عالی فضای مجازی در سال 1403

سرنوشت فیلترینگ به 1404 سپرده شد

در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی در سال 1403، موضوع فیلترینگ مطرح نشد و توجه به مسائل دیگری معطوف بود.
در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی در سال 1403، موضوع فیلترینگ مطرح نشد و توجه به مسائل دیگری معطوف بود.

به گزارش افتانا، پنجمین جلسه شورای عالی فضای مجازی که آخرین جلسه شورا در سال ۱۴۰۳ بود با حضور سران قوا برگزار شد.

در جلسه پایانی شورای عالی فضای مجازی در سال 1403 به ریاست دکتر پزشکیان، رئیس جمهور، وضعیت امنیت سایبری کشور بررسی شد. در این جلسه نوروززاده، رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتا، در گزارشی آخرین وضعیت امنیت سایبری حوزه بانکی کشور را به اطلاع روسای قوای مجریه و قضائیه و اعضای شورای عالی فضای مجازی رساند. رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتا همچنین با اشاره به تخصص و نخبگی نیروهای انسانی حوزه امنیت سایبری، توجه به تربیت و پرورش علاقه‌مندان تحصیل در رشته‌های این حوزه، ایجاد زمینه‌ها و افزایش انگیزه‌های لازم را برای جذب و نگهداشت نیروی انسانی متخصص امنیت سایبری، مهم و ضروری خواند.

به نظر می‌رسد که در این جلسه شورای عالی فضای مجازی، موضوع ادامه رفع فیلترینگ مطرح نشده و موضوعات دیگری در دستور کار بود.
 
البته، در چهارمین جلسه شورا که ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ با حضور سران قوا برگزار شد، با موافقت رئیس‌جمهور و اعضای شورای عالی مصوب شد که برای تسهیل فعالیت فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال و همچنین جلوگیری از برخوردهای فراقانونی، کمیته‌ای در مرکز ملی فضای مجازی جهت بررسی شکایات فعالان و تشکل‌های حوزه اقتصاد دیجیتال تشکیل شود. همچنین رئیس‌جمهور دستور داد که این کمیته در اسرع وقت آیین‌نامه اجرایی نحوه فعالیت خود را تهیه و جهت تصویب، به جلسه آتی شورای عالی فضای مجازی ارائه کند.
 
چند روز قبل وزیر اسبق ارتباطات اعلام کرد طبق دستور رئیس‌جمهور ادامه رفع فیلترینگ تا پیش از عید ۱۴۰۴ اجرایی خواهد شد که شامل رفع فیلتر یوتیوب و تلگرام است. این خبر در سطح جامعه بازتاب بسیاری داشت، هرچند ستار هاشمی، وزیر ارتباطات زمان دقیق رفع فیلتر این دو پلتفرم را تایید نکرد و گفت: «اینکه ما پیگیر برداشتن فیلتر، نه تنها از تلگرام و یوتیوب که از دیگر سکوها نیز هستیم، کاملا مشخص است. ولی اینکه زمان مشخصی در مورد رفع فیلتر اعلام شود، امکان‌پذیر نیست.»
 
از سوی دیگر، محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی، ۱۸ اسفندماه اعلام کرد که مذاکرات مختلفی توسط دستگاه‌های اجرایی با پلتفرم‌های خارجی آغاز شده است و برخی از پلتفرم‌ها استقبال کرده و برخی هنوز در حال بررسی موضوع هستند.
 
او درباره فیلترینگ و اقداماتی که قرار است انجام شود، توضیح داد: «شورای عالی فضای مجازی در اینکه سکویی فیلتر شود، نقش نداشته و در دولت قبل و فعلی چالش‌هایی ذهن مردم را درگیر کرده است که این موضوع در نهایت به مرکز ملی فضای مجازی طی ماه‌های گذشته تکلیف شد. در این زمینه جلسات کارشناسی مختلفی برگزار و راهکارهای مختلفی تدوین شد. برای رفع فیلتر و دسترسی به سکوها تلاش‌ها و اقداماتی در حال انجام است. همچنین رایزنی‌های جدی با سکوهای مخالف درحال انجام است. نکته مهمی که باید گفت اگر سکوها برخی شرایط کشورها را می‌پذیرند باید برای مردم ما هم بپذیرند.‌»
 
در حالی که حدود دوماه از تصویب مصوبه مربوط به رفع فیلترینگ گوگل‌پلی و واتس‌اپ می‌گذرد، دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرده است متن این مصوبه محرمانه است. آقامیری در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر تلویزیون در مورد دلیل عدم انتشار عمومی این مصوبه گفت: «بسیاری از مصوبه‌ها کار دستگاه‌ها بود و عمومی نبود که انجام شود، به دستگاه‌ها ابلاغ شده است که کارشان را پیگیری کنند و انجام دهند.»
 
آقامیری همچنین در این گفت‌وگوی تلویزیونی درباره گلایه کاربران و مردم از کیفیت و سرعت اینترنت اظهار کرد: شورای عالی فضای مجازی بحث راهبردی موضوعات را انجام و پیگیری می‌کند، بنابراین کیفیت و سرعت اینترنت برعهده وزارت ارتباطات است که تلاش شبانه‌روزی در این زمینه انجام می‌دهد.‌
 
 
کد مطلب : 22724
https://aftana.ir/vdcgtu9x.ak9xx4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی