بر طبق این گزارش از ویندوز 8 به عنوان یکی از مهمترین نهدیدات امنیتی سال 2012 یاد شده است.
به گزارش افتانا، طبق اعلام آزمایشگاه های پاندا، جاسوسي سايبري، همراه با تجاوز به حريم خصوصي و حملات شبكههاي اجتماعي با افزايش استفاده از موبايل و تبلتها روزبهروز راحت و سهلتر شده است و در حال تبديل به منبع اصلي افزايش تهديدات امنيتي در ماهها و سالهاي آينده است.
جاسوسي سايبري كه شركتها و آژانسهاي دولتي در سراسر دنيا را هدف قرار داده است، در حال چيره شدن بر دورنماي امنيت اطلاعات ملي و تجاري است و البته در اين ميان اطلاعات طبقهبنديشده و ديگر دادههاي حفاظتشده هم از دست آن در امان نماندهاند.
تروجانها تبديل به سلاحهاي مورد علاقه هكرها براي حمله به اين هدفهاي با حساسيت و اهميت بسيار بالا شدهاند. مصرفكنندگان همچنان هدف جرايم سايبري خواهند بود كه همچنان به دنبال كشف راههاي پيچيدهتر و بهتري براي هدف قرار دادن سايتهاي فعاليتهاي اجتماعي و سرقت اطلاعات شخصي افراد هستند.
تكنيكهاي مهندسي اجتماعي كاربران معمولي را تبديل به سلاحهايي با شخصيت قابل شناسايي براي هكرهاي زرنگ ميكند، تا كمتر ردپايي از خود بر جاي بگذارند. آنچه در ادامه ميآيد فهرستي از پيشگوييهاي آزمایشگاه های پاندا درخصوص مهمترين تهديدات امنيتي سال ۲۰۱۲ است.
بدافزارهاي موبايل: يك سال قبل، آزمایشگاه های پاندا يك نوسان شديد را در حملات سايبري عليه تلفنهاي همراه پيشبيني كرد و حقيقت اين بود كه اندرويد در سال ۲۰۱۱ تبديل به هدف خرابكاران سايبري شد. اين الگو در سال ۲۰۱۲ هم با تمركز روي الگوهاي پرداخت موبايلي و استفاده از NFC (همراه با محبوبيت همهگير اپليكيشنهاي اين تكنولوژي) ادامه خواهد يافت.
بدافزارهاي تبلتها: تاكنون تبلتها سيستم عاملهايي همانند اسمارت فونها داشتهاند، بنابراين آنها مورد حمله بدافزارهايي همانند موبايلهاي هوشمند قرار گرفتهاند. اما با توجه به استفاده روزافزون مردم از تبلتها و ذخيره اطلاعات حساس روي آنها، بايد منتظر علاقه بيش از حد خرابكاران اينترنتي به اين ابزارها باشيم.
بدافزار براي مك: همانگونه كه بازار مشتريان مك رو به رشد است، تعداد تهديدات و خطرات پيش روي اين ابزار و سيستم عامل آن هم افزايش خواهد يافت. خوشبختانه كاربران مك امروزه بيش از گذشته آگاه شدهاند كه آنها ديگر در برابر حملات بدافزارها ايمن نيستند و استفاده از برنامههاي آنتيويروس و مراقبت از سيستم عامل در ميان آنها رشد چشمگيري داشته است. تعداد بدافزارهاي مك در سال ۲۰۱۲ باز هم رشد صعودي را تجربه ميكند، هرچند اين رشد نسبت به پيسي سرعت كمتري خواهد داشت.
بدافزارهاي PC: بدافزارهاي پيسيها و سيستمعامل ويندوز در چند سال گذشته رشد نمايي و صعودي چشمگيري داشتهاند و همه نشانهها خبر از ادامه اين روند در سال ۲۰۱۲ ميدهند. تروجانها بهگونهاي طراحي ميشوند كه بيسروصدا روي كامپيوترهاي كاربران بنشينند، اطلاعات آنها را دزديده و به اربابان انتقال دهند و اين اسلحه همچنان پركاربردترين جنگافزار خرابكاران اينترنتي در سال آينده خواهد بود. بهگونهاي كه بيش از ۷۵ درصد بدافزارهايي كه در سال ۲۰۱۲ متولد ميشوند، تروجان خواهند بود.
حمله به مشاغل كوچك و متوسط: اين روزها موسسات مالي به خوبي در برابر بدافزارها محافظت شدهاند. اما مشاغل كوچكتر، اهداف سادهتر و ارزانتري براي حمله هستند و بانك اطلاعاتي مشتريانشان ميتواند يك گنجينه نهفته خوشآب و رنگ واقعي براي هكرها باشد. به خصوص اگر اطلاعات كارت اعتباري و ديگر مشخصات مالي به صورت كاملا واضح و متن سرراست ذخيره شده باشد. متاسفانه بسياري از شركتهاي كوچك و متوسط تيم امنيتي اختصاصي ندارند كه همين موضوع آنها را بسيار بيشتر آسيبپذير كرده و در معرض خطرات قرار ميدهد. ويندوز ۸: با وجود اينكه تا نوامبر ۲۰۱۲ خبري از اين سيستم عامل نخواهد بود، پيشبيني ميشود كه نسخه بعدي سيستم عامل مايكروسافت، به خرابكاران سايبري فرصتهاي جديدي براي ايجاد برنامههاي مخرب ارايه كند. ويندوز هشت به كاربران اجازه ميدهد كه برنامههاي بدافزار را در آن واحد براي ابزارهاي مختلفي از قبيل پي سي، تبلت و اسمارت فون توسعه دهند. البته اين خطر تا سال ۲۰۱۳ چندان جدي نخواهد بود