جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ , 15 Nov 2024
جالب است ۰
به گفته وی در سه‌ماهه اول سال۹۱ سند دفاع سایبری در حوزه غیرنظامی که با همکاری ۱۰۰ نفر از مسئولان و مدیران مرتبط با این حوزه در حال تدوین است، نهایی خواهد شد
اهمیت تحولات فضای سایبر باعث شده است تا اغلب کشورها به فکر تاسیس و راه‌اندازی مراکزی جهت مطالعه و رصد فضای سایبر و به تبع آن قرارگاه‌ها یا مراکز دفاع سایبری بیفتند.

طی سال‌های اخیر انتشار ویروس استاکس نت که گفته می‌شود از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی طراحی و منتشر شده است باعث شد تا توجه محافل دفاعی و امنیتی کشورمان به مسئله دفاع سایبری جلب شود. این ویروس و ویروس‌های مشابه آن مانند دوکو که عملکردی شبیه استاکس نت دارد با هدف اختلال در مراکز صنعتی و نیروگاهی ایران طراحی شده بود اما اینک به‌نظر می‌رسد با جلب نظر مراکز صنعتی ایران به موضوع حملات سایبری و اقداماتی که به‌منظور مقابله با این ویروس‌ها در کشور صورت‌گرفته یک نوع پیشگیری در برابر این حملات انجام شده و به نوعی توان مقابله و دفاع در برابر حملات سایبری در کشور شکل گرفته است به‌گونه‌ای که حالا رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از راه‌اندازی قرارگاه دفاع سایبری ایران تا مهرماه۱۳۹۱ خبر داده است.
 به گفته وی در سه‌ماهه اول سال۹۱ سند دفاع سایبری در حوزه غیرنظامی که با همکاری ۱۰۰ نفر از مسئولان و مدیران مرتبط با این حوزه در حال تدوین است، نهایی خواهد شد.

دکتر غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در نشست خبری نخستین همایش ملی دفاع سایبری با اشاره به اینکه اهمیت امنیت و دفاع در حوزه سایبری طی ۱۰سال گذشته یعنی از سال۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ روند رو به رشد داشته‌، افزود: در ۳سال گذشته تهدیدات در حوزه سایبری روندی بسیار شدید و شیبی تند داشته است.وی افزود: در گذشته تهدیدات سایبری به‌عنوان نوعی سرگرمی تلقی می‌شد اما با رشد فناوری و توسعه ارتباطات و اطلاعات در فضای سایبری این تهدید نیز جدی و جدی‌تر شد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل به سه لایه دفاعی در حوزه سایبر اشاره کرد و گفت: ایمنی، امنیت و جنگ سه لایه‌ای هستند که در فضای سایبری با آنها روبه‌رو می‌شویم ضمن اینکه تاکنون ۳۲کشور در دنیا، ساختار دفاع سایبری خود را تشکیل داده‌اند و ۱۴۰کشور در حال مطالعه روی توسعه دفاع ملی در کشور خود هستند.

جلالی با توجه به سخنرانی اوباما در ۵ژانویه ۲۰۱۲ که به کوچک‌کردن ارتش‌های نظامی و توسعه ارتش‌های سایبری برای نبرد در فضای مجازی اشاره کرده بود، عنوان داشت: ما نیز باید توان خود را در زمینه دفاع سایبری و تشکیل ارتش سایبری افزایش دهیم زیرا دنیا امروز حداقل در فضای مجازی با عناوینی چون جنگ سایبری، ارتش سایبری و دفاع سایبری مواجه است.

وی در ادامه از شکل‌گیری قرارگاه دفاع سایبری با مسئولیت مقابله با حملات سایبری در مهر ماه سال۹۱ خبر داد و افزود:‌ این قرارگاه چتر دفاعی و حفاظتی در برابر تهدیدات سایبری ایجاد می‌کند. ضمن اینکه در برنامه پنجساله پنجم نیز روی توسعه فضای سایبری و دفاع از اطلاعات و حفظ امنیت آنها تاکید شده است.

وی افزود:‌ ارتش سایبری دارای ۴جنبه مهم است و ما نیز باید این ارتش را در کشور به‌صورت ملی ساماندهی کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور یکی از حوزه‌های دفاع سایبری را حوزه محتوا و فرهنگی عنوان کرد و گفت: توسعه شبکه‌های اجتماعی به‌منظور اطلاع‌رسانی و متناسب با ذائقه مردم باید در دستور کار قرار گیرد زیرا دشمنان از این راه درصدد ضربه‌زدن به بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران هستند.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از حوزه‌های دفاع سایبری حوزه صنعت است، افزود: از دیگر حوزه‌های دفاع سایبری خود حوزه دفاع در این فضاست. ضمن اینکه در قرارگاه دفاع سایبری در حال بررسی طرحی هستیم که در آن تمام نهادها و سازمان‌ها که احتمال حملات سایبری به آنها وجود دارد، باید دارای بخشی شوند که از خود در برابر این حملات دفاع کنند؛ در واقع بحث دفاع سایبری در بخش‌های اجرایی در قالب ارتش سایبری باید شکل گیرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پایان با اشاره به اینکه سند دفاع سایبری در حوزه غیرنظامی در کشور در حال تدوین است، افزود: در این طرح تمام دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌ها موظفند تا برنامه خود را برای مقابله با تهدیدات سایبری عنوان کنند. ضمن اینکه بخش‌هایی از این سند در همایش ملی دفاع سایبری ۲۹ و ۳۰بهمن ماه سال۹۰ برگزار می‌شود عنوان خواهد شد؛ سه ماهه اول سال۹۱ نیز سند دفاع سایبری در حوزه غیرنظامی که با همکاری ۱۰۰ نفر از مسئولان و مدیران مرتبط با این حوزه در حال تدوین است، نهایی خواهد شد.
کد مطلب : 395
https://aftana.ir/vdcakmne149no.5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی