جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ , 27 Dec 2024
جالب است ۰
در بخش‌های دولتی از جمله وزارت ICT یکی از مواردی که همواره مورد توجه قرار داشته، بحث حفاظت از حق تصدی‌گری بوده است و در این میان این که چه بخش‌هایی را می‌توان به بخش خصوصی سپرد موضوعی است که جای بحث و بررسی دارد اما تاکنون تجربه خصوصی‌سازی در ایران تجربه موفقی نبوده است
منبع : خبرگزاری ايسنا
محمدرضا عارف گفت: نمی‌دانم ادغام وزارتخانه‌های ارتباطات و راه و شهرسازی در حال حاضر تا چه اندازه به صلاح است.

به گزارش افتانا(پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در قالب بازدیدی از نمایشگاه الکامپ میهمان نشست خبری شد و گفت: در حال حاضر شاید بتوان وزارتخانه‌هایی مانند آموزش و پرورش و علوم را در یکدیگر ادغام کرد و وزارتخانه‌ای مانند وزارت آموزش داشت. اما در هر حال این که اولویت با راه‌اندازی کدام یک از این وزارتخانه‌هاست، موضوعی است که به مصلحت کشور بستگی دارد.

عارف در ادامه با تاکید بر لزوم واگذاری برخی قسمت‌ها به بخش خصوصی در پاسخ به سوالی که درباره تعامل دولت با بخش خصوصی مطرح شده بود گفت: فعالیت این دو بخش تعارضی با یکدیگر ندارد و در این زمینه سند چشم‌انداز ۲۰ ساله مسیر کلی را مشخص کرده است.

وی همچنین عنوان کرد: در بخش‌های دولتی از جمله وزارت ICT یکی از مواردی که همواره مورد توجه قرار داشته، بحث حفاظت از حق تصدی‌گری بوده است و در این میان این که چه بخش‌هایی را می‌توان به بخش خصوصی سپرد موضوعی است که جای بحث و بررسی دارد اما تاکنون تجربه خصوصی‌سازی در ایران تجربه موفقی نبوده است اما اگر این روند به طور واقعی در کشور صورت بگیرد تجربه سایر کشورهای دنیا گویای آن است که شاهد اتفاقات مثبتی خواهیم بود.

وزیر سابق پست و تلگراف در ادامه صحبت‌هایش عنوان کرد: بنده در دوره‌ای که وزیر بودم از همان ابتدا نیز بر این نکته تاکید داشتیم و در تمام آن دوره به فعال شدن بخش خصوصی توجه ویژه‌ای صورت می‌گرفت.

وی در عین حال عنوان کرد: در حال حاضر هم به نظر می‌رسد مشکلی برای خصوصی‌سازی وجود نداشته باشد و انتظار هم این است که در زمینه‌های مختلف بخش خصوصی فعال باشد.

او در پاسخ به سوال دیگری که درباره نوسانات ارز و تاثیر آن بر فعالیت بخش خصوصی مطرح شده بود اظهار کرد: براساس قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها قرار بر این بود که بخشی از درآمد این بخش به صنایع واگذار شود که واگذاری این بخش می‌توانست بخشی از مشکلات را پاسخگو باشد، حال این‌که در این زمینه دولت چقدر موفق عمل کرده موضوعی است که باید خود دولتمردان درباره آن صحبت کنند.

عارف در بخش دیگری از صحبت‌های خود بار دیگر بر لزوم توجه به بومی سازی تاکید و خاطرنشان کرد: از نگاه علمی هم این گونه به نظر می‌رسد که باید در این بخش حرکت‌های جدی‌ صورت بگیرد.

وی به حضور شرکت‌های نوپا در نمایشگاه الکامپ اشاره کرد و با مثبت ارزیابی کردن این حضور اظهار کرد: با توجه به ارزش افزوده‌ای که در بخش ICT وجود دارد و همین طور نقش مهمی که IT در پیشرفت کشورها و رسیدن آن‌ها به خود اتکایی ایفا می‌کند، مشارکت شرکت‌های داخلی و حمایت از بخش خصوصی اهمیت بسزایی خواهد داشت.

وی ادامه داد: در این میان بازارهای منطقه هم بازارهای خوبی هستند اما متاسفانه تاکنون به دلیل عدم آشنایی شرکت‌ها با این بازارها موفق به پیدا کردن جایگاه خودمان در بازارهای منطقه‌ای نشده‌ایم.

عارف در پاسخ به سوالی که در ارتباط با الکترونیکی شدن انتخابات مطرح شده بود نیز این گونه اظهار کرد که روند استقبال از رای‌گیری الکترونیکی در دنیا روند خوبی بوده و به طور آزمایشی این موضوع در دانشگاه‌ها مورد بررسی قرار گرفته‌اند و اکنون شرایط به گونه‌ای است که می‌توانیم در بخش سیاست‌گذاری در این زمینه با اطمینان عمل کنیم.
کد مطلب : 4287
https://aftana.ir/vdcc.4q0a2bqimla82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی