پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ , 26 Dec 2024
جالب است ۰
به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ایران قادر به شناسایی اشخاص و کشورهایی است که اقدام به هک و جاسوسی از سیستم‌های امنیتی و دولتی کشور می‌کنند.
منبع : خبرگزاری ايسنا

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ایران قادر به شناسایی اشخاص و کشورهایی است که اقدام به هک و جاسوسی از سیستم‌های امنیتی و دولتی کشور می‌کنند.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، در روزهای گذشته گزارش‌هایی از سوی رسانه‌های جهان منتشر شد مبنی بر این‌که ویروس رایانه‌ای موسوم به رجین که بسیار پیچیده‌تر از ویروس استاکس‌نت است از سوی هکرهای دولتی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن برنامه هسته‌ای ایران مورد استفاده قرار گرفته است. 

محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، درباره طراحی ویروس جدید موسوم به رجین برای حمله به شبکه‌های مخابراتی و اینترنتی ایران، گفت: بیش از یک سال است که ما با جدیت بر روی امنیت شبکه و صیانت از آن تمرکز کرده‌ایم و چند ماه پیش نیز در زمان نام‌نویسی برای طرح هدفمندی یارانه‌ها مراحل آزمایشی طرح SOC را که به منظور صیانت از امنیت شبکه کشور طراحی شده، مورد بهره‌برداری قرار دادیم.

وی ادامه داد: پیش‌تر نیز در زمان نام‌نویسی برای هدفمندی‌ یارانه‌ها هکرهای متعددی در تلاش بودند که این سیستم را از کار بیندازند. اکنون هم در طول روز گزارش‌های متعددی از حملات هکرها به ما ارائه می‌شود اما به هر حال تلاش‌های خوبی در این زمینه شده و به خصوص از طریق SOC، امنیت شبکه به خوبی مورد صیانت قرار می گیرد.

واعظی درباره این‌که چرا تاکنون آماری درباره حملات اینترنتی ارائه نشده، توضیح داد: در این زمینه سوالی از ما پرسیده نشد تا درباره آن صحبتی مطرح شود. طی مدت گذشته همکاران ما موضوعات متنوعی برای توسعه داشته‌اند و شاید به همین دلیل بود که ما به صحبت درباره مسایلی مانند حمله هکرها نپرداخته‌ایم، چراکه فکر می‌کنم برای مردم چندان خوشایند نباشد که دائم با این آمارها در آن‌ها ایجاد نگرانی ایجاد شود. به هر حال وظیفه ما صیانت از شبکه است و ما این کار را انجام خواهیم داد. حتی آمادگی داریم برای بانک‌ها و مراکز دیگر سیستم ویژه‌ای نصب کنیم تا امنیت بیشتری نیز داشته باشند که این موضوع از سوی ما به بانک‌ها هم اعلام شده است.

وی در ادامه گفت: طبق آمار ما رقم حملات بسیار بالا و بالاتر از چندهزار حمله در روز بوده و حتی مشخص است که این حملات از سوی چه کشورهایی صورت می‌گیرد. برخی کشورها که دشمنی بیشتری با ایران دارند، حملات به نسبت بیشتری را نیز نسبت به شبکه ما صورت می‌دهند. این‌که کدام حمله از سوی کدام کشور صورت گرفته امری قابل تشخیص است و حتی می‌توان شناسایی کرد که این حملات از طریق اشخاص صورت می‌گیرد یا در آن‌ها سیستم‌های امنیتی و دولتی دست دارند. 

لازم به ذکر است، در دنیای مجازی حملات اینترنتی موضوع جدیدی محسوب نمی‌شوند و طی سال‌های گذشته نیز ایران با حملاتی مانند فلیم و استاکس نت مواجه بوده است. حتی حجم این حملات به گونه‌ای بوده که چندی پیش مهدی کریمی، معاون طرح و توسعه شرکت ارتباطات زیرساخت، اعلام کرده بود که روزانه حدود ۵ تا ۸ میلیون حمله سایبری مشکوک به دروازه‌های کشور صورت می گیرد.

کد مطلب : 8677
https://aftana.ir/vdcj.aeofuqemasfzu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی