چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ , 25 Dec 2024
جالب است ۰
در نشست تخصصی مدل‌های نوین بانکی ایران عنوان شد:

ضرورت بازتعریف مدل کسب و کار بانکی

تدوین سند استراتژیک مدل‌‌های کسب و کار بانکی، ضرورت بازتعریف مدل کسب و کار بانکی، بررسی و معرفی انواع بانک‌‌ها و موسسات مالی و اعتباری و در نهایت پیشنهاد طبقه‌‌بندی فعالیت‌های بانکداری در ایران متناسب با قوانین و مقررات از خروجی‌های پروژه مبنا خواهد بود.
منبع : سایت چهارمین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام های پرداخت

تدوین سند استراتژیک مدل‌‌های کسب و کار بانکی، ضرورت بازتعریف مدل کسب و کار بانکی، بررسی و معرفی انواع بانک‌‌ها و موسسات مالی و اعتباری و در نهایت پیشنهاد طبقه‌‌بندی فعالیت‌های بانکداری در ایران متناسب با قوانین و مقررات از خروجی‌های پروژه مبنا خواهد بود.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، نشست تخصصی مدل‌های نوین بانکی ایران روز دوشنبه ششم بهمن ماه در نخستین روز از چهارمین همایش دو روزه بانکداری الکترونیکی در مرکز همایش‌های بین المللی برج میلاد با حضور اعضای حمید تهرانفر، معاون نظارتی بانک مرکزی، ناصر حکیمی، مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی، حسن معتمدی، مدیرعامل بانک اقتصاد نوین، دکتر نیما امیرشکاری، عضو هیئت علمی پژوهشکده پولی و بانکی و حسن اصغرزاده زعفرانی، صاحبنظر در امور بانکی برگزار شد.

در این نشست، موضوعاتی چون استانداردسازی مدل‌های بانکی، مدل‌های بانکی بین‌المللی و تجربیات موفق و بانکداری ایران پس از استانداردسازی مورد بحث و تبادل قرار گرفت.

در ابتدای این نشست دکتر امیرشکاری صرفه‌جویی، هم‌افزایی، جامع‌نگری، قوانین و مقررات و پیچیدگی» از الزامات استاندارد‌سازی مدل‌های نوین بانکی ایران دانست و IBM- IFW و BIAN را از استانداردهای بانکی برشمرد و گفت: در ایران شرکت‌های IT بانکی، شرکت‌های مشاوره حوزه بانکی، بانک‌ها و پژوهشکده پولی و بانکی باید وظیفه استاندارد سازی را برعهده گیرند. از این‌رو، درباره اهداف پروژه مبنا می‌توان به نکاتی چون تدوین دانشنامه بانکی ایران، ایجاد زبان استاندارد، حرفه‌ای و واحد در سطح صنعت بانکی، تهیه ابزارهای استراتژیک برای بانکداران، اجماع‌سازی بین خبرگان در مورد مدل‌های بانکی قابل پیاده‌سازی در ایران، تدوین چارچوب مرجع برای کسب و کارهای بانکی و همچنین افزایش شفافیت و نظارت پذیری به کمک استاندارد‌سازی اشاره کرد.

دکتر امیرشکاری ادامه داد: تدوین سند استراتژیک مدل‌‌های کسب و کار بانکی، ضرورت بازتعریف مدل کسب و کار بانکی، بررسی و معرفی انواع بانک‌‌ها و موسسات مالی و اعتباری و در نهایت پیشنهاد طبقه‌‌بندی فعالیت‌های بانکداری در ایران متناسب با قوانین و مقررات از خروجی‌های پروژه مبنا خواهد بود.

وی دسته‌بندی محصولات، تدوین فرایندهای هر محصول وتعیین داده‌های تحلیلی هر فرایند را با مشارکت عمومی را از اقدامات بعدی پروژه مبنا برشمرد.

سپس ناصر حکیمی مدیر کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی از ظرفیت‌های قانونی بانک مرکزی و دستورالعمل شفافیت اطلاعات صحبت کرد و گفت: باید پروژه مبنا با تاکید بر شفافیت اطلاعات و گزارش‌دهی راه‌اندازی شود.

در ادامه مدیرعامل بانک اقتصاد نوین گفت: پروژه مبنا به دنبال یافتن راه‌های نوین است و موفقیت پروژه مبنا در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که از منظر بانکداری خصوصی به آن توجه شود. او همچنین به اهمیت مشتری به عنوان ذی‌نفع بانک اشاره کرد و گفت بایستی در عملیات مربوطه هزینه‌ها، استانداردسازی، شفافیت و سرعت مورد توجه قرار گیرد.

حسن اصغرزاده زعفرانی به تجربیات کشورهای خارجی اشاره کرد و گفت در ایران سیستم گزارش‌دهی در بانک‌ها بسیار ضعیف عمل می‌کند اما در خارج از کشور بانک‌های مرکزی به این مساله بسیار حساس هستند و به تهیه سیستم‌های گزارش‌دهی آن‌لاین پرداخته و از کلیه بانک‌ها می‌خواهند که گزارشات خود را طبق چارچوب مشخص‌شده در اختیار آن‌ها قرار دهند.

وی همچنین کاهش هزینه‌ها و در نتیجه کاهش هزینه پول بانک‌ها را از مزیت راه‌اندازی کربنکینگ برشمرد. از نظر او با توجه به نظام بانکداری اسلامی موجود در ایران، توجه به عقود اسلامی در بومی‌سازی و بین‌المللی کردن بانک‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.

تهرانفر نیز بر شفافیت بیشتر اطلاعات در نظام بانکی و نظارت بیشتر بانک مرکزی تاکید کرد و گفت از آنجایی که بخش عمده منابع بانک‌ها از سمت سپرده‌گذاران تامین می‌شود، باید شفافیت بیشتری در بانک‌ها وجود داشته باشد که البته این مساله به نفع خود بانک‌ها خواهد بود.

کد مطلب : 9088
https://aftana.ir/vdcg.79yrak9z7pr4a.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی