معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گفتوگو با خبرگزاری مهر به نکاتی در مورد شبکه ملی اطلاعات یا اینترنت ملی اشاره کرده که جای تامل فراوان دارد.
حکیم جوادی گفته که فاز اول اینترنت ملی فعلا برای کاربران دولتی و شبکههای اختصاصی تا پایان امسال راهاندازی میشود اما این به این معنی نیست که ما بخواهیم اینترنت را کاملا قطع کنیم.همچنین وی با اشاره به اینکه جداسازی شبکه اینترنت از شبکه ملی اینترنت برای کاربران نامحسوس خواهد بود و این موضوع ربطی به آنان ندارد، تاکید کرده: چنانچه موضوع کاربر مربوط به سایتهای خارج از کشور باشد با سرعتهای تعریفشده برای اینترنت خارجی نیاز خود را تامین میکند.
با دقت در عبارات گفته شده بالا میتوان دریافت که قطعا کاربری اینترنت برای عموم کاربران محدود شده و دسترسی به این شبکه احتمالا با مواردی از جمله کندی سرعت یا پرداخت هزینه جداگانه همراه خواهد بود، زیرا آقای حکیم جوادی اشاره کرده: هر کاربری که امروز از طریق شرکتهای اینترنتی دسترسی دارد با قراردادی که با آن شرکت سرویسدهنده دارد میتواند همزمان هم دسترسی اینترنت و هم شبکه ملی اطلاعات را با سرعت و کیفیت مطرح شده داشته باشد.
دقیقا همین کلمات و عبارات است که باید نگران آنها باشیم، زیرا تاکید غیرمستقیم بر مواردی همچون سرعت و کیفیت و مراجعه به سوابق امر ما را مطمئن میسازد که در این موارد تصمیماتی گرفته شده که قرار نیست در مورد آنها با شفافیت سخن گفته شود.
از آنجا که در حال حاضر اینترنت به بستر اصلی بسیاری از کسب و کارها تبدیل شده و حجم عمدهای از فضای میزبانی تحت وب نیز در خارج از کشور است، آیا نباید در مورد تصمیماتی که در این خصوص گرفته میشود و بر فضای کسب و کار عده زیادی از فعالان بخش خصوصی تاثیر میگذارد، اطلاعرسانی کرد؟
اطلاعرسانی قطرهچکانی یا قراردادن کاربران در عمل انجامشده هم البته یکی از راههای اطلاعرسانی است.