برنامه «60 دقیقه» شبکه CBS در مصاحبهای با دو افسر بازنشسته موساد و مرتبط با طرح پیجر در لبنان، به بررسی این عملیات مخفیانه پرداخته است که نهفقط لبنان، بلکه جهان را در شوک فروبرد و سوالات زیادی درباره روشهای غیرانسانی اسرائیل و خطر سوءاستفاده از فناوریها در میدان جنگ مطرح کرد.
نایبرئیس کانون افتا: کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار افتا میتواند با ایفای نقش میانجی میان بخش خصوصی و بخش حاکمیتی، تعاملات سازندهای ایجاد کند و مناقشات موجود در حوزه افتا را کاهش دهد.
دبیر و قائم مقام انجمن رمز ایران با بیان اینکه، امروزه جنگ نرم و به ویژه نوع رسانهای آن به صورت یک جنگ پیچیده ترکیبی اقتصادی و سیاسی به جوامع تحمیل میشود، تشکیل ستاد توسعه علوم و فناوری امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا) را کلید دستیابی به پیشرفت امنیت در این حوزه دانست.
دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی حل معضل فیلترینگ را نیازمند یک اجماع ملی میداند تا با بروز اولین اعتراض اجتماعی در کشور، دوباره به درد قبلی دچار نشود. وی معتقد است، اگر زودتر نتوانیم خود را ملزومات جهانی هماهنگ کنیم، ممکن است دچار خسارت جبرانناپذیر در حوزه فناوری اطلاعات شویم و بخش بزرگی از اقتصاد این عرصه را از دست بدهیم.
به گفته رئیس پلیس فتای فراجا، بیش از ۹۳ درصد جرائم سایبری که در کشور رخ میدهد، توسط پلیس فتا کشف میشود و از این میزان، کلاهبرداریهای اینترنتی با حدود 38 درصد از مهمترین اولویتهای ما در مبارزه با جرمهای سایبری در کشور است.
نایبرئیس کانون هماهنگی افتا، موضوع اصلی در پیشگیری ازحوادثی همچون انفجار پیجرها و دستگاههای بیسیم در لبنان را امنیت زنجیره تأمین دانست و حوادث سایبری نظیر استاکسنت و انفجارهای لبنان را هشداری جدی برای زنجیره تأمین برشمرد.
در حالی که ممنوعیت راهکارهای امنیت سایبری توسط مرکز راهبردی افتا، چالشهای متعددی را برای سازمانها و شرکتها ایجاد کرده، رئیس کانون هماهنگی افتا در گفتوگویی به دفاع از رویکردهای این تشکل صنفی و ضرورت مدیریت و مذاکره در مواجهه با این مسائل، به جای ممنوعیتهای پیاپی، پرداخته است.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور: اگر فضای مجازی ضابطهمند باشد مردم با خیال راحت میتوانند در آن فعالیت کنند و حتی در صورت مواجهه با کلاهبرداری، قابلیت پیگیری و ساماندهی وجود خواهد داشت.
مرکز افتای ریاست جمهوری طی ابلاغیهای، استفاده از محصولات شرکت کسپرسکی را در دستگاههای اجرایی بهدلیل ضعف و عدم کارایی لازم در تشخیص نفوذ و مقابله با حملات اخیر سایبری زیرساختهای حیاتی کشور، ممنوع اعلام کرد.
مدیرعامل ابر آروان میگوید که اختلالات شدید و پرتکراری که از ابتدای سال شاهدیم، بهدلیل حملات گسترده سایبری رخ داده است و زیرساخت هم توان مقابله با آن را ندارد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: تدوین سند راهبردی حوزه هوش مصنوعی گامی در راستای نگاه منسجم به این موضوع و پرداختن به این حوزه مهم در کشور است.
به گفته یک قاضی دادسرای رسیدگی به جرایم رایانهای، در نظام عدالت کیفری در تمام دنیا، احتمال شناسایی بزهکاران مرتبط با رمزارز وجود ندارد و در بسیاری از پروندههایی که در این حوزه تشکیل میشود طرف مالباخته شده و مطمئن هستیم جرم رخ داده اما به هیچ وجه امکان شناسایی متهم را نداریم.
به گفته رئیس کانون هماهنگی افتا، اگر حکم بر تخلیه کارخانه نوآوری آزادی است پس معاونت علمی باید هرچه سریعتر ساختمانهایی را در اختیار مجموعه نوآوری آزادی قرار دهد.
رئیس انجمن رمز ایران با اشاره به افزایش چشمگیر حجم تهدیدات و حملات سایبری در سالهای اخیر، اظهار کرد: ضروری است موضوع آگاهیرسانی و آموزش مداوم امنیت سایبری در سطح سازمانها و ادارات دولتی و همچنین کسبوکارهای بخش خصوصی بیش از پیش مد نظر قرار گیرد.
مهدی شریعتزاده، مسئول کارگروه هوش مصنوعی ستاد اقتصاد دانش بنیان دیجیتال: اقتصادی کردن فناوریهای نوظهور دیجیتال، حمایت کردن از شرکتهای بازیگر اصلی این حوزه و برداشتن هرگونه مانعی که از تولید و صنعتی شدن این فناوریها جلوگیری کند در دستور کار این ستاد است.
مدیرکل سازمان فناوری اطلاعات با تشریح طرح ساماندهی ارائهدهندگان خدمات ابری گفت: براساس این مصوبه، شرکتهای تحت پوشش خدمات ابری و سرویسهای ابری حمایت بیشتری میشوند.
عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه ساختار حکمرانی فضای مجازی در کشور یکپارچگی ندارد گفت: در تهیه سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه اصلاً با شورای عالی فضای مجازی مشورت نشده است.