پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ , 14 Nov 2024
جالب است ۰
نمایشگاه جیتکس از ۱۴ تا ۱۸ اکتبر ۲۰۲۴ (23 تا 27 مهرماه 1403) توسط مرکز تجارت جهانی دبی (DWTC) با موضوع همکاری جهانی برای شکل‌ دادن به اقتصاد آینده هوش مصنوعی با حضور بیش از ۶۵۰۰ شرکت، ۱۸۰۰ استارتاپ و ۱۲۰۰ سرمایه‌گذار از بیش از ۱۸۰ کشور، برگزار شد.
جیتکس 2024
نمایشگاه جیتکس ۱۴ تا ۱۸ اکتبر ۲۰۲۴ (23 تا 27 مهرماه 1403)  توسط مرکز تجارت جهانی دبی (DWTC) با موضوع همکاری جهانی برای شکل‌ دادن به اقتصاد آینده هوش مصنوعی با حضور بیش از ۶۵۰۰ شرکت، ۱۸۰۰ استارتاپ و ۱۲۰۰ سرمایه‌گذار از بیش از ۱۸۰ کشور، برگزار شد.

به گزارش افتانا، احتمالا در آینده‌ای نه چندان دور هوش مصنوعی بیش از آنچه که تاکنون ظاهر و بارز شده جهان را تکان خواهد داد. ابزار متفکر بشر به‌ زودی در بسیاری از صنایع نفوذ خواهد کرد و چه بسا منجر به حذف عامل انسانی شود. پیش‌بینی می‌شود بازار جهانی هوش مصنوعی تا اواخر سال ۲۰۲۴ به ۶۲۱ میلیارد دلار برسد. بیش از ۳۵۰۰ شرکت نوآوری‌های جدید خود را در زمینه‌های هوش مصنوعی، اینترنت اشیا (IoT) و موارد مرتبط دیگری با حضور در این نمایشگاه به خواص و عوام دنبال‌کننده تکنولوژی و فناوری عرضه خواهند کرد. این مشارکت گسترده نشان‌دهنده تاثیر فزاینده هوش مصنوعی در اقتصادهای جهانی است. زیرا شرکت‌ها به دنبال استفاده از این فناوری برای دستیابی به مزیت رقابتی هستند.

 
حضور رهبران فناوری از سراسر جهان از جمله شرکت‌های Adobe، AWS، Dell، Microsoft، IBM، Oracle، Nvidia و سایرین در نمایشگاه جیتکس 2024 در کنار حضور شورای تحقیقات فناوری پیشرفته (ATRC) ابوظبی و گروه G42، این نمایشگاه را به فرصتی جهانی برای هم‌افزایی تبدیل کرد. جیتکس امسال بالاترین سطح مشارکت کشورهای اروپایی را در تاریخ خود داشته و بیش از ۳۵ کشور اروپایی به نمایشگاه پیوستند. کشورهایی مانند اتریش، صربستان، لتونی و پرتغال برای اولین بار در این رویداد شرکت کردند.
 
هر یک از روز‌های برگزاری جیتکس امسال به یک موضوع اختصاص داشت. در میان سخنرانان امسال می‌توان به نام‌های مهمی مانند ایزابل گریدرت از ایرباس، کریس دافی از Adobe، مارکوس گراس از Eth Zurich، مایکل اسپرانگر از هوش مصنوعی Sony و Ekaterina Serban از بوش اشاره کرد. استراتژی‌های امنیت سایبری، نوآوری‌ها، تهدیدات نوظهور در قالب دیپ‌فیک، باج‌افزار و فیشینگ و ابزار‌های حیاتی مورد نیاز برای محافظت از سازمان از جمله مواردی هستند که در روز 25 مهرماه مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفتند. بسیاری از شرکت‌ها آخرین راه‌حل‌های امنیتی خود را ارائه کردند که برای محافظت از داده‌ها و سیستم‌ها در برابر تهدید‌های پیچیده‌تر طراحی شده‌اند.
 
امسال ۱۸۰۰ استارتاپ در جیتکس شرکت کردند. رویداد Supernova Challenge 2.0 نیز که یکی از بزرگ‌ترین رقابت‌های استارتاپی در جهان با ۲۰۰ هزار دلار جایزه است برای استارتاپی‌ها برگزار شد. در بخش Expand North Star امسال ۱۸۰۰ استارتاپ با ۷۰ هزار شرکت‌کننده و ۱۲۰۰ سرمایه‌گذار حضور یافتند و این رویداد با ۴۵۰ سخنرانی و ۱۷ سمینار همراه بود.
 
مجموعه‌ای جذاب از راه‌حل‌های نسل بعدی عجیب و غریب و شگفت‌انگیز از پلیس هوشمند تا وسایل نقلیه خودران و ماشین‌های پرنده و ورود هوش مصنوعی به دنیای پزشکی، در بزرگ‌ترین رویداد فناوری دنیا به نمایش عمومی درآمد. طبق آمار، رویداد امسال شاهد بالاترین مشارکت بین‌المللی تا به امروز بوده است. به غیراز نوآوری‌های آینده‌نگرانه، موضوعات کلیدی با تمرکز بر پیشرفت هوش مصنوعی، امنیت سایبری، سیاست‌ها و تحولات فناوری در طول جلسات متعددی که در این رویداد برگزار شد، مورد بحث قرار گرفت.
 
تصور کنید که با یک ماشین اسپرت شیک در خیابان‌ها گشت‌وگذار می‌کنید و بعد به راحتی خودروی شما از زمین بلند می‌شود تا شاید از ترافیک آزاردهنده جاده‌ها خلاص شوید. این چشم‌انداز آینده‌نگرانه که در جیتکس ۲۰۲۴ به نمایش درآمد ممکن است به‌زودی به واقعیت تبدیل شود. یکی از نکات برجسته خودروی پرنده شرکت چینی Xpeng Aeroht این بود که به مخاطبان این امکان را داد تا دریابند که چگونه چنین نوآوری‌هایی یک فرصت تاریخی برای متحول‌کردن هوانوردی و حمل‌ونقل شخصی است. این خودرو که اکنون فقط یک مفهوم است تا سال ۲۰۳۰ به تولید تجاری خواهد رسید. پیش‌بینی می‌شود که این خودرو هیبریدی و ترکیبی از خودروی زمینی و پروازی باشد.
 
امارات هم امسال پیشرفت‌های حوزه هوش مصنوعی خود را با راه‌حل‌های پلیسی متأثر از فناوری‌های مختلف، ازجمله افسر پلیس مجازی، دوقلوی دیجیتال پلیس توریستی و خودروی ضدگلوگه مخصوص حمل مجرمان به نمایش گذاشت. البته نهاد دولتی ابوظبی از نسل بعدی خودروی مسابقه‌ای خودران نیز رونمایی کرد. این مدل از مواد زیست کامپوزیت پایدار ساخته شده است و دارای طراحی شیک الهام گرفته از الگوریتم‌های دیجیتال و الگوهای مبتنی بر هوش مصنوعی است.
 
دنیای پزشکی شاید مهم‌ترین بستر استفاده سودمند از هوش مصنوعی است که در زندگی مردم نقش محسوسی دارد. به‌گفته متخصصان حاضر در جیتکس، کشف دارو که معمولا بین ۱۰تا ۱۵سال زمان می‌برد و میلیون‌ها دلار هزینه دارد با کمک هوش مصنوعی زودتر و ارزان‌تر اتفاق افتاده و در دسترس قرار خواهد گرفت. در یک مطالعه موردی خاص، مخاطبان جیتکس با محصولی با نام «BabyX» که شبیه‌سازی‌ تعاملی یک نوزاد واقعی از طریق هوش مصنوعی است آشنا شدند. این نوزاد متحرک مانند یک نوزاد انسان با مغز مجازی داخلی با شباهت دقیق به مغز انسان می‌آموزد و واکنش نشان می‌دهد. با عملکرد هوش مصنوعی بیولوژیکی و سیستم عاملی به نام زبان مغز، واکنش‌های عصبی شیمیایی تحریک‌شده به BabyX کمک می‌کند تصمیم بگیرد که چگونه واکنش نشان دهد، چیزی که می‌تواند در دنیای پزشکی و آزمایش‌های دارویی انقلابی ایجاد کند. پس از مطالعه‌ای که نشان داد هوش مصنوعی می‌تواند خطر حوادث عروقی جدید را تا ۶/۲۵درصد در بیماران سکته مغزی کاهش دهد، یک سیستم پشتیبانی تصمیم بالینی مبتنی بر هوش مصنوعی در دوبی رونمایی شد که تأثیر قابل‌توجهی بر تعداد حوادث عروقی و کیفیت مراقبت از سکته مغزی نسبت به مراقبت استاندارد در بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک حاد دارد. این سیستم را یک متخصص عروق از بیمارستان ماساچوست راه‌اندازی کرده است.
 
ابزار هوش مصنوعی فیلمسازی Filmora 14، آخرین نسخه ابزار ویرایش ویدئوی Wondershare که به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد، در جیتکس به نمایش درآمد. این ابزار ویژگی‌های هوش مصنوعی پیشگامانه را برای کاربران به ارمغان آورده است، ازجمله ویژگی خلاقانه ساخت هوشمند کلیپ‌های کوتاه که به کاربران اجازه می‌دهد به‌طور خودکار نقاط برجسته از یک فیلم طولانی را به کلیپ‌های کوتاه تنها با یک قطعه استخراج و اصلاح کنند. علاوه بر این، با بیش از ۱۰ ابزار جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، ازجمله Smart Scene Cut، AI Face Mosaic و AI Portrait Cutout، Filmora ۱۴ هم کارایی ویرایش و هم کیفیت خروجی را افزایش می‌دهد.
 
پاویون ایران امسال در جیتکس رونق بیشتری داشت. اپراتورهای مطرح ایرانی در کنار شرکت‌های بزرگی نظیر اتصالات، هواوی، ZTE، سیسکو و اینتل حضور موفقی داشتند. یکی از محصولات هوشمند ایرانی در جیتکس، دستیار هوشمندی است که روی مرورگر دسکتاپ یا موبایل اجرا می‌شود و به سخت‌افزار خاصی نیاز ندارد. این دستیار هوشمند در مقایسه با محصولات مشابه، بسیار سبک است و سرعت بسیار بالایی در پاسخ به سؤالات شما دارد. همچنین سیستم مانیتورینگ مرکز کنترل شبکه یا NOC Monitoring اپراتور بزرگ ایران، حالا به فناوری واقعیت افزوده مجهز شده تا مدیریت بخش‌های مختلف شبکه را ساده‌تر و جذاب‌تر کند. هنگام استفاده از این سیستم با هدست واقعیت افزوده، دستیار هوشمند به سؤالات شما پاسخ می‌دهد.
کد مطلب : 22507
https://aftana.ir/vdcfetd0.w6d0xagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی