يکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ , 29 Dec 2024
جالب است ۰
معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد:

سهیم بودن در مدیریت اینترنت باعث رشد کشور می‌شود

اختصاصی افتانا
مهندس سعید مهدیون: تمام مدیریت اینترنت جهان در آیکان خلاصه می‌شود و سهم داشتن در مدیریت اینترنت در توسعه کشورها نقش بسزایی دارد.
مهندس سعید مهدیون: تمام مدیریت اینترنت جهان در آیکان خلاصه می‌شود و سهم داشتن در مدیریت اینترنت در توسعه کشورها نقش بسزایی دارد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، مهندس سعید مهدیون، معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی، در نشست هم‌اندیشی فصل پا‌ییز ۱۳۹۶ انجمن رمز ایران، درباره نقش آیکان در فضای سایبری به ارائه مطالبی پرداخت و در ابتدا گفت: برخی فعالیت‌ها در دنیای واقعی و طبق قواعد و قوانین حاکم بر یک جامعه حقیقی جرم نیستند، اما در دنیای مجازی همان موضوع، جرم سایبری محسوب می‌شوند. در فضای سایبر به‌دلیل شدت امنیت با جرایمی که در فضای واقعی شاید جرم محسوب نشوند جدی‌تر برخورد می‌شود.

وی ادامه داد: حضور هدفمند در فضای مجازی و با آگاهی و شناخت، ضرورت دارد. اینترنت تعابیر و تعاریف بسیاری دارد که ساده‌ترین آن سیستم‌های هوشمند پردازشی است که داد‌وستد اطلاعات می‌کنند و حاصل آن شکل‌‌گیری حجم زیادی از کاربردها در جامعه جهانی از هر چیزی است که فکرش بکنید، اما آیا مدیریت این موضوع دست‌اندرکارانی دارد یا خیر؟!

مهدیون افزود: وقتی درباره اینترنت حرف می‌زنیم سه موضوع در قطع جهانی به عنوان منبع مطرح می‌شود. یکی از این منابع که دارندگان آن را به مدیران جهانی اینترنت تبدیل می‌کنند بحث پروتکل‌های موجود این حوزه به‌عنوان عنصر مدیریتی است، مثلا سیسکو تلاش کرد پروتکل‌های خود را در پروتکل‌های مورد توافق بگنجاند و از این طریق در مدیریت اینترنت دنیا سهمی برای خود فراهم کند. نکته بعدی یک‌سری آمارهای عددی هستند که اعمال ‌را رهیابی می‌کنند و منبعی مناسب برای مدیریت هستند که می‌تواند توسعه را تشدید یا محدود کند. در ابتدای توسعه، آدرس‌های آی‌پی نسخه چهار، آمریکا نصف آدرس‌های آی‌پی را برای خود نگه داشت و هنوز هم این موضوع عامل مدیریت این فضا از سوی او شده‌است. عنصر دیگر مدیریت در این فضا نام‌های دامنه است که با خود چالش‌های جدی را به همراه دارند بالا بردن قیمت دامنه‌ها یک بازی اقتصادی فرهنگی را در این حوزه ایجاد می‌کند. مدیریت این موارد، مدیریت توسعه در اینترنت را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و طبق تبلیغات، این مدیریت به‌صورت کاملا سلسله‌مراتبی در حال انجام است. دنیا در یک ساختار سلسله‌مراتبی به پنج حوزه تقسیم شده‌است. در برخی ساختارها هویت ملی به رسمیت شناخته شده‌است و قبول دارند که دولت در مدیریت این آی‌پی‌ها وارد شده‌است، مثل دامنه .ir ایرانی. در صدر این حلقه‌ها IANA نشسته‌است که تخت لوای آیکان ایفای نقش می‌کند.

وی گفت که سهم داشتن در مدیریت اینترنت در توسعه کشورها نقش بسزایی دارد و توضیح داد: تمام مدیریت اینترنت جهان در آیکان خلاصه می‌شود. سه منبع دامنه‌ها، آی‌پی‌ها و پروتکل‌ها و همین‌طور روت‌سرورها تحت مدیریت آیکان هستند. اگر در روت یک اسم حذف شود در سراسر دنیا این اسم نابود می‌شود. تمام بحث‌های اقتصاد دیجیتال، تنوع و سرگرمی و غیره مشروط بر صادر شدن اجازه در روت است. توسعه سیاسی هم در آیکان مدیریت می‌شود و DNSها و تمام عناصر مدیریت فضای مجازی در آن شکل می‌گیرد.کارها در IANA به‌صورت فنی انجام می‌شود و آیکان این توسعه را مدیریت می‌کند و این موضوع با کمک گرفتن از تمام بازیگران صحنه صورت می‌گیرد تا آن را پیش ببرد. اینجا هم شرکت‌های آمریکایی نقش بزرگی دارند.

مهدیون تشریح کرد: آیکان یک‌سری قرارداد مستقیم با رجیسترها می‌بندد. تحت قراردادهای مختلف که باید خط‌به‌خط به تایید برسد و سیاست‌های فروش در آنها و چگونگی رفتارها وهمه آنچه که در پشت صحنه اینترنت رو می‌دهد خط‌به‌خط باید در اینجا تایید و قرارداد آن امضا شود. این فضا این‌گونه مدیریت می‌شود و هیچ دولتی حق اعتراض به قواعد آیکان ندارد. در این فضا جای ایران برای ایفای نقشی ولو اندک خالی است و هنوز نقش مهمی برای خود نمی‌بینیم و وارد بازی در لایه‌های بالای این فرایند نشده‌ایم.

نشست هم‌اندیشی فصل پا‌ییز ۱۳۹۶ انجمن رمز ایران با موضوع «بایدهای قواعد بین‌المللی در حوزه افتا با نگاهی به‌ آینده» عصر روز چهارشنبه ۲۹ آذرماه ۱۳۹۶در سالن اجتماعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) برگزار شد.
کد مطلب : 13552
https://aftana.ir/vdcf0tdy.w6dmtagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی