جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ , 27 Dec 2024
جالب است ۰
چهارمین همایش و نمایشگاه ملی پدافند سایبری برگزار شد

نیازمند تلاش همه‌جانبه در بهبود قدرت سایبری ملی هستیم

اختصاصی افتانا
چهارمین همایش و نمایشگاه ملی پدافند سایبری ۲۴ مردادماه به‌مدت دو روز در سالن شهید طهرانی‌مقدم سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر هم‌افزایی در بهبود قدرت سایبری ملی گشایش یافت.

چهارمین همایش و نمایشگاه ملی پدافند سایبری ۲۴ مردادماه به‌مدت دو روز در سالن شهید طهرانی‌مقدم سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر هم‌افزایی در بهبود قدرت سایبری ملی گشایش یافت.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، چهارمین همایش و نمایشگاه ملی پدافند سایبری با حضور مهندس نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات، دکتر غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، رضا تقی‌پور عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی و وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از مدیران و کارشناسان حوزه امنیت فناوری اطلاعات برگزار شد. 

رسیدن به ادبیات مشترک سایبری
سردار جلالی در آیین گشایش این همایش، چالش‌های راهبردی فضای سایبری کشور را تشریح کرد و ضمن بیان سطوح آشکار و پنهان و دفاعی اظهار داشت: مفهوم فضای سایبری بحثی است میان‌رشته‌ای که سامان‌دهی به آن تعامل و توافق و رسیدن به یک فهم و ادبیات مشترک را می‌طلبد. 

وی ادامه داد: وقتی دارایی‌های ملی از جنس سایبری می‌شوند آن زمان است که حجم زیادی از اطلاعات یا همان بیگ‌دیتا در فضای سایبری ایجاد می‌شود که قطعا کسانی هم پیدا می‌شوند که می‌خواهند از این اطلاعات عظیم سوء‌استفاده کنند. 

دکتر جلالی اظهار داشت: در نگاه به فضای سایبری سه رویکرد وجود دارد. یکی از این رویکردها فرصت‌محور است که بر اساس آن امکان وجود هرگونه تهدیدی کاملا نفی می‌شود. چنین نگاهی ممکن است در مواردی آسیب و خطر ایجاد کند. این رویکرد همچنین باعث می‌شود که استقلال ملی ما تحت تاثیر قرار گیرد. در رویکرد تهدیدمحور کاملا برعکس رویکرد فرصت‌محور در مورد همه چیز امکان آسیب و ناامنی سایبری وجود دارد. نتیجه چنین نگاهی نیز منجر می‌‌شود به پرهیز از بهره‌مندی و برخورداری از فناوری‌های نوین. رویکرد سوم بهره‌برداری حداکثری از فرصت‌ها با نگاه به تهدیدات و آسیب‌های احتمالی است و این رویکرد وقتی میسر می‌شود که متخصصان و اساتید و مدیران این حوزه در مورد آن به درک صحیحی از این تعادل بین تهدیدها و فرصت‌ها برسند. 

قدرت انسان‌محور سایبری
وی تصریح کرد: قدرت سایبری اساساً انسان‌محور است؛ دانش، تکنولوژی و نیروهای آموزش‌دیده که ما در زمینه نیروی انسانی آموزش‌دیده کمبودی نداریم اما اینها باید سازمان‌دهی شوند تا بتوانند در جهت افزایش قدرت سایبری ما به کار گرفته شوند. ما همچنین به یک نقشه مدون و صنعت سایبری مستقل نیاز داریم تا بتوانیم برنامه‌ریزی کنیم که در چه زمینه‌هایی باید از تولیدات بومی استفاده کنیم و در چه موارد بهتر است که دستاوردهای خارجی را به کار گیریم بدون اینکه امنیت ما خدشه‌دار شود. همه اینها نیازمند مدیریت صحیح است. مولفه دیگری که در ارتقای قدرت سایبری اهمیت دارد زیرساخت‌های سایبری است. ترکیبی از همه این موارد قدرت هم‌افزای ما برای توسعه امنیت سایبری محسوب می‌شود. 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل تاکید کرد: ما نیازمند سند جامع علمی هستیم که به‌صورت اقناعی مورد بحث و بررسی توسط متخصصان و مدیران قرار گیرد و نتیجه نهایی آن به مرجله اجرایی شدن برسد.

غفلت از جنبه‌های امنیتی جبران‌ناپذیر است
در ادامه این همایش مهندس جهانگرد به بیان مبحثی تحت عنوان پیشران توسعه دانش‌بنیان و ارتقای امنیت و توان ملی پرداخت و گفت: از آنجایی که مقام معظم رهبری نیز همواره اهمیت فضای مجازی را در حد امنیت انقلاب اسلامی می‌دانسته‌اند ما از ابتدای طرح آی‌تی در کشور همیت رویکرد را داشتیم و تلاش بر این است که نگاه تهدیدمحور منجر به تضعیف ما نشود ضمن اینکه غفلت از جنبه‌های امنیتی نیز جبران‌ناپذیرند. شورای عالی فضای مجازی نیز تاکنون در سطح ملی تلاش خود را در ایجاد بسترهای مناسب ارتقای امنیت سایبری به کار گرفته و در همین راستا شبکه ملی اطلاعات را در برنامه کار قرار داده‌است. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: توجه به امنیت سایبری در فضای مجازی درست مشابه دنیای واقعی مهم است. علی‌رغم تمام تمهیدات امنیتی دولت و حکومت، خود ما نیز در زمینه بیمه و تامین امنیت سرمایه و زندگی خویش کوتاهی نمی‌کنیم پس همین کار را هم باید فضای سایبری برای صیانت از اطلاعات خود انجام دهیم و سازمان‌های ما باید در این مورد آموزش لازم را ببینند. شبکه ملی اطلاعات از همین روی در حال اجرایی شدن است. همچنین در هیچ کجای دنیا بدون دقت به فناوری اطلاعات هیچ برنامه‌ریزی انجام نمی‌دهند. در ایران هم قطعا برای حل تمام معضلات باید به این مسئله توجه ویژه داشته باشیم چراکه این همان بستری است که هرچه پیشتر می‌رویم امکان ایجاد شغل و فرصت در آن افزایش می‌یابد. 

گام برداشتن در مسیر عمل‌گرایی
تقی‌پور دیگر سخنران این همایش نیز اظهار داشت: صحبت از تهدیدهایی که فضای سایبری در معرض آنها قرار دارد صرفا به این معنی نیست که به سراغ این فناوری‌ها نرویم و از‌انها بهره‌مند نشویم اما شناسایی و آشنایی با تهدیدات احتمالی کمک می‌کند که از رخ دادن آنها ممانعت به‌عمل آوریم. 

وی همچنین تاکید کرد: سخن گفتن درباره این مسائل و ارائه راهکارهای گوناگون خوب است اما زمانی مفید خواهد بود که نظرات کارشناسان و متخصصان و دست‌اندرکاران این حوزه به شورای عالی فضای مجازی برود و در آنجا برای آنها تصمیم‌گیری‌ و برنامه‌ریزی صورت گیرد. 

همایش دو روزه پدافند سایبری همچنین با تعدادی کارگاه تخصصی و جلسات پرسش و پاسخ همراه بود و در کنار آن نیز برترین شرکت‌های حوزه پدافند سایبری و امنیت اطلاعات‌ در نمایشگاه تخصصی پدافند سایبری، جدیدترین امن‌افزارها و راهکارهای امن‌سازی سازمان‌ها را برای دو روز در معرض نمایش گذاشته‌اند.

کد مطلب : 11562
https://aftana.ir/vdcewn8z.jh8zpi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی