پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ , 26 Dec 2024
جالب است ۰
جمهور سازمان فضایی و مرکز تحقیقات مخابرات که در دولت دهم از وزارت ارتباطات جدا شد بار دیگر به این وزارتخانه بازمی گردد.
منبع : خبرگزاری مهر
وزیر پیشنهای ارتباطات و فناوری اطلاعات در دفاع از برنامه های خود برای تصدی این پست در جلسه اخذ رای اعتماد مجلس شورای اسلامی مهمترین اولویت برنامه های خود را ساماندهی به اوضاع نابسامان دبیرخانه شورایعالی فضای مجازی عنوان کرد و گفت: با نظر رئیس جمهور سازمان فضایی و مرکز تحقیقات مخابرات که در دولت دهم از وزارت ارتباطات جدا شد بار دیگر به این وزارتخانه بازمی گردد.

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، محمود واعظی امروز سه شنبه در مجلس شورای اسلامی حدود ۲۰ دقیقه از برنامه های خود برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دفاع کرد و به برخی ابهامات اعلام شده در برنامه هایش که از سوی نمایندگان مخالف مطرح شد پاسخ داد.

وی در جملات کوتاهی استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات را منجر به ارائه انواع خدمات ارزش افزوده، ارتقای بهره وری، کاهش هزینه ها و بهبود شاخص های محیط زیست، بهبود رفاه اجتماعی و کسب و کار نوین و نیز نوآوری و افزایش دانایی علوم اجتماعی دانست.

وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه در جهان امروز توسعه ICT به عنوان یکی از شاخص های کلیدی توسعه یافتگی محسوب می‌شود، برنامه های خود را در چهار محور "تامین حقوق ملی و مطالبات مردمی" ، "تکمیل و توسعه زیرساختهای ارتباطی"، "توسعه تحقیقات صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات" و " توسعه و ارائه خدمات به شهروندان" عنوان کرد.

تامین حقوق ملی و مطالبات مردمی

واعظی حفاظت از حقوق شهروندان و پاسخگویی به مطالبات مردمی، تقویت لایه های دسترسی برای خدمات تلفن ثابت، حضور موثر و فعال در مجامع بین المللی، تدوین نظامنامه حاکم بر توسعه فضای کسب و کار و ایجاد توازن خدمات در مناطق محروم و مرزی را از جمله برنامه های خود در راستای محور تامین حقوق ملی و مطالبات مردمی برشمرد.

تکمیل و توسعه زیرساختهای ارتباطی

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در توضیح محور دوم برنامه های خود به تامین زیرساختهای ارتباطی، افزایش پهنای باند اینترنت در کشور و توسعه شبکه های مرکزی و اتصال به شبکه کشورهای منطقه برای تبدیل ایران به هاب ارتباطی اشاره و بر توسعه متوازن شبکه ارتباطی، افزایش ترافیک ارتباطی با کیفیت مطلوب و تدوین برنامه جامع برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات و پیاده سازی دولت الکترونیک تاکید کرد.

توسعه تحقیقات صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات

وی در مورد محور سوم برنامه های خود با تاکید بر اینکه تقویت مرکز تحقیقات مخابرات ایران را به عنوان اصلی ترین نهاد تحقیقات این بخش در دستور کار قرار خواهد داد، اضافه کرد: تعریف و اجرای پروژه های فضایی و ارتباطی با مشارکت دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی، حمایت از تولید ملی مبتنی بر نوآوری بومی، حمایت از شرکتهای دانش بنیان و تقویت پارکهای فناوری برای صادرات خدمات فنی مهندسی با هدف کاستن اثرات تحریم از دیگر برنامه های مدنظر در این بخش است.

واعظی بر افزایش سهم ICT در تولید ناخلص ملی با استفاده از ظرفیتها و اشتغال در حوزه فضای مجازی و نیز فراهم آوردن بستر مناسب برای دستیابی به علوم و زیرساختهای صنایع فضایی تاکید کرد.

توسعه و ارائه خدمات ارتباطی به شهروندان

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در توضیح چهارمین محور برنامه های خود در صورت اخذ رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی برای تصدی این وزارتخانه به افزایش پهنای باند اینترنت برای تامین دسترسی خدمات پرسرعت به شبکه ملی اطلاعات برای دانشگاهیان، سازمانها و خانوار ایرانی، ارائه خدمات دولت الکترونیک، تجارت الکترونیک، سلامت و آموزش الکترونیک با توجه به پیوستهای فرهنگی اشاره کرد و گفت: ساماندهی به خدمات ICT با رویکرد رقابتی در مناطق محروم و مرزی با هدف کاهش شکاف دیجیتالی و ارتقای شبکه پستی و ساماندهی به این بخش با استفاده از ظرفیتهای الکترونیکی اپراتورهای پستی در دستور کار قرار می گیرد.

تشکر واعظی از مجلس برای جلوگیری از ادغام وزارت ارتباطات

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگر سخنان خود مابقی زمان خود را به رفع ابهام سوالات نمایندگان مخالف خود اختصاص داد و با بیان اینکه طی هفته گذشته با خضور در کمیسیون ها و فراکسیونهای مختلف مجلس بسیاری از ابهامات در این زمینه را برطرف کرده است، گفت: از مجلس شورای اسلامی برای اصلاح ماده ۵۳ برنامه پنجم توسعه و تصویب قانون برای جلوگیری از ادغام وزارت ارتباطات تشکر می کنم. همچنین تشکر بعدی اینجانب از تصویب کلیات لایحه دولت برای سرمایه گذاری است که در این راستا می توانیم در این حوزه بسیاری از عقب افتادگی ها را جبران کنیم و در نهایت تشکر سوم از مجلس نیز برای تصویب کلیات طرح جامع ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

توضیحات وزیر پیشنهادی ارتباطات در مورد مدرک تحصیلی اش

واعظی در دفاع از نداشتن تخصص مرتبط و دور ماندن وی از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات که از سوی یکی از نمایندگان مخالف مطرح شده بود اینگونه توضیح داد: با توجه به تخصص اصلی و تحصیلی که داشته ام همواره در این دوران که در کار سیاست خارجی بوده ام سعی کردم از حوزه اصلی تخصص خود دور نباشم و براین اساس مداوم آنچه که در این بخش اتفاق افتاده را رصد کرده و آشنایی کامل با امور دارم؛ به نحوی با توجه به تجربه و علاقه ای که داشتم سعی کرده ام که خود را تغییر نسل در این حوزه به روز نگه دارم.

وی تاکید کرد که در سطح وزارت باید مدیریت کلان داشت و کمتر وزارتخانه ای پیدا می‌شود که به تمام تخصص ها اشراف داشته باشد.

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به زمانی که مدیرعامل شرکت مخابرات ایران بود، گفت: در آن زمان به عنوان مدیرعامل مخابرات، وظیفه ام حضور در مرکز مخابرات برای کار کارشناسی و یا در بخش نگهداری و نصب شبکه نبود بلکه با آشنایی با کارشناسان متخصص و مرتبط برای تصمیم گیری و مدیریت در این بخش عمل می کردم.

وی با اشاره به نیاز به ۴ تخصص مخابرات، IT، فضایی و پست در این حوزه تصریح کرد: آنچه که می توانم ادعا کنم این است که مبانی این ۴ تخصص را تحصیل و مقالات مرتبط را رصد کرده و آشنایی کامل دارم و می توانم زبان مشترک با متخصصان کشور برقرار کنم.

درآمد مخابرات باید صرف توسعه این بخش شود

به گزارش مهر، وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ابهاماتی که در زمینه واگذاری شرکت مخابرات ایران از سوی نمایندگان مخالف و در کمیسیون های مجلس مطرح شد تاکید کرد که واگذاری شرکت مخابرات ایران براساس اصل ۴۴ قانون اساسی بوده و قضاوت در مورد اینکه این واگذاری درست انجام شده و یا اشکالاتی داشته را به دستگاههای متولی واگذار می کنم؛ اصل تفکر اینجانب بر مبنای خصوصی سازی و واسپاری است و معتقدم که اگر اصل ۴۴ قانون اساسی درست انجام شود به نفع کشور است. براین اساس در ارتباط با آنچه که در مورد مخابرات مطرح شد باید تاکید کنم که توجه به مطالبات مردم در مناطق محروم و روستایی وظیفه ما است.

وی با بیان اینکه باید به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته و روستاها توجه ویژه ای داشته باشیم اظهار داشت: عملکرد من در دوران مخابرات گویای همین موضوع است که در آن زمان با همت سید مرتضی نبوی که عنایت ویژه ای به مناطق محروم داشتند اقدامات توسعه ای بسیاری در این مناطق انجام شد.

واعظی با بیان اینکه درآمد مخابرات باید صرف نگهداری و توسعه شبکه مخابراتی کشور شود، خاطرنشان کرد: دولت باید در این زمینه اعمال مدیریت کند؛ همچنین باید به کارگزاران روستایی توجه ویژه شود که در این زمینه مجلس سال گذشته بودجه ای در این بخش اختصاص داد و در صورت اخذ رای اعتماد با ۳ وزارتخانه مرتبط و مخابرات برای رفع مشکل این بخش به توافق خواهیم رسید.

مسائل مخابرات را از طریق گفتگو حل می کنیم

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بخشی از مخابرات در اختیار ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) قرار دارد، گفت: در راس این مجموعه دکتر مخبر قرار دارند که متعلق به خانواده مخابرات بوده و ابداع طرح برکت برای رسیدگی به مناطق محروم از جمله اقدامات ایشان است براین اساس به نظر می رسد بتوانیم مسائل مخابرات را از طریق گفتگو حل کنیم اما اگر قرار باشد وضعیت پاسخگویی مخابرات و روش آن مانند چند سال گذشته باشد و ما نتوانیم مشکلات را حل کنیم به طور قطع از نمایندگان استمداد خواهیم کرد تا با استناد به قانون، به وضعیت مخابرات کشور سامان دهند.

بازگشت مرکز تحقیقات مخابرات و سازمان فضایی به وزارت ارتباطات

واعظی با اشاره به برخی سوالات مطرح شده در مورد جدایی مرکز تحقیقات مخابرات و سازمان فضایی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز تاکید کرد: با مشورت با رئیس جمهور و از آنجایی که ایشان معتقدند که هرچه قانون است به آن عمل می کنیم، این دو سازمان مصوبه مجلس بوده و اقدامی که دولت قبل با تصویب شورایعالی اداری برای جدایی این دو سازمان از وزارت ارتباطات انجام داده غیر قانونی است و این دو سازمان به صورت قانونی به جایگاه خود بازخواهد گشت.

ساماندهی اوضاع نابسامان دبیرخانه شورایعالی فضای مجازی

به گزارش مهر، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه وضعیت نابسامان در دبیرخانه شورایعالی فضای مجازی مورد اعتراض نمایندگان است، گفت: براساس اظهارات رئیس جمهور ساماندهی به این وضعیت را باید در اولویت کارها قرار دهیم.

وی در مورد ایراد یکی از نمایندگان مخالف در مورد نداشتن اطلاع از تحولات در مخابرات کشور تصریح کرد که با تمامی تحولات آشنایی دارم و نه تنها از صنایع مخابراتی داخل کشور بلکه از صنایع مخابراتی کشورهای مختلف نیز بازدید کرده ام.

جزء هیچ جریان چپ و راست و تندی نبوده ام

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سوالی که در مورد مواضع سیاسی اش مطرح شد، گفت: عادت ندارم از خود و خانواده ام تعریف کنم و شاخص های خانوادگی ام گویای همه چیز است؛ در مورد عملکرد سیاسی ام نیز باید بگویم که در دوره تحصیل عضو انجمن اسلامی سیاسی آمریکا بوده ام و رویکرد اعتدالی دارم و جزء هیچ جریان تند و چپ و راست نبوده ام. در سال ۸۸ نیز من جزء هیچ ستادی نبودم و ارتباطی با بحث فتنه نداشته ام.

به برخی عملکردهای احمدی نژاد در سیاست خارجی اعتراض داشتم

واعظی با تاکید براینکه مواضع من روشن و در تبعین قانون و رهبری است گفت: در حوزه سیاست خارجی به برخی عملکردهای محمود احمدی نژاد و مواضع اش انتقاداتی داشتم که این انتقادات را به صورت محرمانه برای ایشان فرستاده ام.

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات ۷ دقیقه از زمان دفاع خود را برای روز آخر در اختیار حسن روحانی رئیس جمهور قرار داد.
کد مطلب : 6099
https://aftana.ir/vdcf.1dviw6dx1giaw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی