مدیرعامل شرکت بهینراهکار در واکنش به حمله گسترده اینترنتی هفدهم فروردینماه تاکید کرد که کارشناسان امنیت سایبری باید تکنولوژیهای پیشگیرانه مانند SOC مجهز باشند و آن را به کار گیرند.
به اعتقاد مهندس منافی اگر مصوبهای در حمایت از محصولات بومی صادر میشود باید الزامی شدن مصرف تمام محصولات تاییدشده توسط نهادهای ذیربط را در آن سطح شامل شود و نه اینکه تنها نام یک محصول در آن بردهشود.
ما در این مرحله هستیم که اعتقاد داریم محصولمان بعد از گذشت سهچهار سال و با یکمیلیون تجربه مصرف و پشت سر گذاشتن انواع تهدیدات، امروز از نظر فنی توان پاسخگویی را دارد، یعنی اکنون ما هیچ محدودیتی نداریم.
در تمام دنیا این یک اصل پذیرفتهشده است که انحصار در حوزه امنیت خودش ضدامنیت است و در دنیا موردی نداریم که دولت الزامی کردهباشد که همه سازمانهای دولتی از برند خاص استفادهکنند.
بهگفته بابادینیا، استفاده انحصاری از یک محصول امنیتی این است که دولتهای متخاصم آن را میخرند، حفرههای امنیتی آن را شناسایی میکنند و این آسیبپذیریها را به دشمنان ما میفروشند.
به گفته مهدوی، ابلاغیه جدید دولت در راستای حمایت از آنتیویروس بومی زمانی که به تمام محصولات داخلی حوزه امنیت تعمیم دادهشود کار بسیار قابل ارزشی خواهدبود و در غیر این صورت ایجاد انحصار خواهدکرد.
به گفته کیاییفر، خالی کردن صحنه از رقبا نه فقط حمایت نیست بلکه بزرگترین ضربه را به محصولات بومی میزند و بخشنامه الزامیشدن آنتیویروس ایرانی «پادویش» در دستگاههای اجرایی یک حمایت بد از یک کار خوب است.
بهگفته حسینی، الزامیشدن آنتیویروس «پادویش» در دستگاههای اجرایی انحصاری نخواهدبود و اگر بازهم برندی در کشور ارائه شود که به معنای واقعی کلمه بومی باشد این حمایت را خواهد داشت.
مدیرعامل دمسانرایانه درباره الزامی شدن آنتیویروس ایرانی پادویش در دستگاههای دولتی گفت: راهکار درست ماجرا این است که چنین شرکتی، محصولی را تولید کند تا در کنار سایر آنتیویروسها قرار گیرد نه بهجای آنها.
استاندارد شدن اکوسیستم بانکداری الکترونیکی کشور به توسن هم کمک میکند تا کارهای بزرگتری انجام دهد و صنعت بانکداری کشور نیز در این بستر شکوفایی بیشتری خواهد داشت.
در ایران باید ابتدا بهصورت دوجانبه با کشورها گسترش همکاری میدادیم تا در صورت بروز جرایم فرامرزی بتوانیم با مشارکت آنها احقاق حق کنیم و اکنون هم در این زمینهها با اکثر کشورها تعامل داریم.
باید با کشورهای پیشرو در حوزه سایبر در تعامل باشیم و ملاحظات خود را مطرح کنیم و مشارکت فعالتری در روندهای بینالمللی و منطقهای همچون تدوین کنوانسیونها داشتهباشیم.
هرچند در فقدان یک نظام حقوقی کارآمد درخصوص فضای سایبر تردیدی نیست، اما حقوقدانان بینالمللی میکوشند تا قواعد حقوق بینالملل موجود را در جنگهای سایبری تعمیم دهند.
با توجه به ملاحظات جدی دولتها در زمینه ابعاد امنیتی فضای سایبر و بعضا فقدان توافقهای حتی غیر الزامآور در خصوص مباحث مربوط به امنیت سایبری، صرفا در حد مراحل اولیه حقوق نرم قرار داریم.
با همکاری توسن توانستیم «سامانه بنکو» یکی از بهترین سیستمهای کربنکینگ کشور را پیادهسازی کنیم که شامل پوشش خیلی از فرایندهایی است که بعضا مشابه آن وجود ندارد.